Astrid Swan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Astrid Swan Tavastialla 28.1.2006

Astrid Swan (oik. Astrid Joutseno, s. tammikuu 1982 Helsinki[1]) on suomalainen muusikko ja laulaja. Hänen pianovetoisista, tunnelmallisista kappaleistaan on usein löydetty yhtymäkohtia sellaisten artistien tuotantoon kuin Tori Amos, Kate Bush ja Laura Nyro. Hänen lyriikoissaan esiintyy anglo-amerikkalaisen kulttuurin vaikutteiden ohella myös elementtejä kirjallisuudesta. Swanin laulukieli on englanti.

Astrid Swanin instrumentteihin kuuluvat pianon ja koskettimien ohella myös kitara sekä klarinetti, jonka soittoa hän on opiskellut. Näitä instrumentteja hänen kuullaan soittavan myös debyyttialbumillaan Poverina (2005, Delphic Recordings). Paikoitellen vahvasti orkestroidun albumin jousisovitukset ovat Jimi Tenorin käsialaa.

Astrid Swan yhtyeineen esiintyi Groningenissa Hollannissa 12. tammikuuta 2006 Eurosonic-festivaaleilla Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen FIMICin sekä Yleisradion EBU-edustajana. Maaliskuussa 2006 hän esiintyi Yhdysvalloissa ja Kanadassa ruotsalaisen José Gonzálezin lämmittelijänä.

Astrid Swan tunnetaan myös vaihtoehtoista, englanninkielistä kitarapopmusiikkia soittavan Treeball-yhtyeen kosketinsoittajana ja toisena laulajana.[2] Lisäksi Astrid Swan on tehnyt kappaleita oman soolotuotannon lisäksi myös joillekin muille esittäjille.[3] [4]

Swan sairastui aggressiiviseen rintasyöpään vuonna 2014. Maaliskuussa 2017 hän julkaisi levyn From The Bed And Beyond, joka kertoo sairastumisesta.[5] Heinäkuussa 2017 Swan kertoi, että syöpä on uusiutunut ja levinnyt aivoihin, eikä sitä voi enää parantaa.[6][7] Sairaus on kuitenkin hyvässä hoidossa, ja Swan jatkaa aktiivisesti keikkailua sekä työskentelee väitöskirjansa parissa vuoteen 2020 asti myönnetyn apurahan turvin. [8]

Astrid Swanin yhtye[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Astrid Swan esiintyy soolona sekä taustayhtyeensä kanssa, jossa ovat esiintyneet mm.

sekä

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Albumilta
2005 Poverina (Promotional) Poverina
2005 Good Girl Poverina
2008 As Long It's Not You Spartan Picnic

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]