Asennus (tietotekniikka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Asennus tarkoittaa sovellusohjelman käyttöönottoa tietokoneessa. Asennuksen yhteydessä sovellukseen liittyvät ohjelma- ym. tiedostot kopioidaan kiintolevylle, luodaan tarvittava hakemisto sekä tehdään sovelluksen käyttöön liittyvät määritykset, kuten toimintapainikkeiden asettelu ja haluttujen pohjatiedostojen valinta.

Asennustavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiljainen asennus ei näytä prosessin edistymistä tai asennukseen liittyviä ikkunoita. Hiljainen asennus sekoitetaan usein virheellisesti valvomattoman asennuksen kanssa.

Valvomaton asennus on asennustapa, jossa ei vaadita käyttäjää tekemään muuta kuin asennuksen aloittaminen. Aloittamiseen sisältyy yleensä EULA:n hyväksyminen ja asennustavan valitseminen. Tämä asennustapa tehdään usein graafisessa ympäristössä, mutta myös komentorivi-tyyliset asennukset ovat mahdollisia.

Vastaustiedosto on Microsoft Windowsin asennustapa suurelle määrälle koneita.

Itseasennus. Tietokoneeseen kytkettävä laite asentaa ohjelmistonsa itse esimerkiksi USB-yhteyttä hyödyntäen. Esimerkiksi mokkuloissa käytetään tätä asennustapaa.

Päätteetön asennus on asennustapa koneille, joissa ei ole näyttöä (tai videoulostuloa ylipäätään). Tässä asennus tapahtuu verkon tai sarjakaapelin kautta. Valvomaton asennus ja päätteetön asennus ovat ylläpitäjien eniten käyttämät asennustavat.lähde?

Puhdas asennus on tapa, jossa asennusohjelma alustaa asennuskohteensa ennen varsinaista asennusta. Tätä hyödynnetään mm. käyttöjärjestelmän asennuksessa.

Flat-asennus tarkoittaa suoraa kopiota alkuperäisestä ohjelmasta esimerkiksi CD- tai DVD-levyltä.

Verkkoasennus tarkoittaa ohjelman asennusta (jaettuun) verkkoasemaan. Asennus voi olla joko em. flat-asennus tai toimipaikkalisenssiin (joita mm. koulut, sairaalat, hallinto ja muut julkisen sektorin kohteet ostavat) perustuva.

Asennusohjelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NSIS-asennusohjelman aloitusvalikko

Asennusohjelma on tietokoneohjelma, joka tekee asennuksen.

Maksullisia

Ilmaisia

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.