Arvo Kuusla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arvo Armas Kuusla (vuoteen 1935 Granlund, 19. huhtikuuta 1907 Pyhäjärvi Vpl24. kesäkuuta 1960 Helsinki)[1] oli suomalainen näyttelijä ja SF:n järjestäjä. Kuusla tunnettiin muun muassa elokuvan Seitsemän veljestä Eerona.

Kuusla toimi myös SF:n järjestäjänä. Kuuslan vaimo oli näyttelijä Irja Kuusla ja hänen lapsiaan olivat näyttelijä Matti Kuusla ja kuvaaja Mauno Kuusla. Arvo Kuusla loi pitkän uran elokuvassa kuin teatterissakin. Kuusla esiintyi muun muassa elokuvissa Vaimoke, Seitsemän veljestä, SF-paraati, Loviisa - Niskavuoren nuori emäntä, Pekka Puupää kesälaitumilla, Tuntematon sotilas, Pekka ja Pätkä pahassa pulassa, Kiinni on ja pysyy eli Pekan ja Pätkän uusia seikkailuja, Majuri maantieltä, Hei, rillumarei!, Pikku Ilona ja hänen karitsansa, Pekka ja Pätkä Suezilla, Pekka ja Pätkä ketjukolarissa ja Kuuslan viimeinen elokuva Komisario Palmun erehdys.

Arvo Kuuslan suurempiin rooleihin kuului muun muassa opettaja Vellanus elokuvassa Lumisten metsien tyttö (1960). Hän oli naimisissa Irja Kuuslan kanssa vuosina 19311960. Kuusla kuului revyyteatteri Punaisen Myllyn vakiokaartiin 1940-luvulta kuolemaansa saakka. Hänet on haudattu Hietaniemen hautausmaan uurnalehtoon Helsinkiin, johon haudattiin myös myöhemmin hänen vaimonsa Irja.[2]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arvo Kuusla Elonetissä. Viitattu 14.7.2023.
  2. Helsingin seurakuntayhtymän hautahaku Hautahaku. Viitattu 6.12.2023.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.