Arthur Humble Evans

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arthur Humble Evans (23. helmikuuta 1855 Seremerston, Northumberland, Englanti28. maaliskuuta 1943 Crowthorne, Bucks, Englanti) oli englantilainen lintutieteilijä.

Evans opiskeli Cambridgen yliopiston Clare Collegessa, josta hän valmistui 1879. Valmistumisensa jälkeen Evans toimi joitakin vuosia Cambridgessa opettajana ja valmentajana. Myöhemmin hän oli Magdalene Collegessa Alfred Newtonin työtoverina. Vuosina 1890–1899 hän julkaisi kahdeksanosaisen teoksen Aves Hawaiienses: The Birds of the Sandwich Islands, yhdessä keräysmatkan tehneen Scott Barchard Wilsonin kanssa. Teoksen kuvitti taiteilija Frederick William Frohawk. Vuonna 1899 Evans julkaisi teoksen Birds, jonka kuvitti George Edward Lodge.

Evansin julkaisuluettelo on pitkä. Hän kirjoitti usein Ibis-lehteen ja julkaisi useita kirjoja sekä osallistui monien teosten tekemiseen. Muita hänen kuuluisia teoksiaan ovat A Fauna of a Tweed Area (1911) ja Birds of Britain (1916).

Evans liittyi British Ornithologists' Unioniin vuonna 1879, ja oli kuollessaan seuran vanhin jäsen. Vuonna 1917 hänet nimitettiin American Ornithologists' Unionin kunniajäseneksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]