Art Acord

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Art Acord

Artemus Ward Acord (17. huhtikuuta 1890 Prattsville, Utah4. tammikuuta 1931 Chihuahua, Meksiko) oli yhdysvaltalainen mykkäelokuvissa esiintynyt näyttelijä ja rodeomestari. Acordille on omistettu tähti Hollywoodin Walk of Fameen.

Hän syntyi Prattsvillessä, Utahissa, mormoniperheeseen. Acord työskenteli nuorena miehenä lehmipaimenena. Myöhemmin hän pääsi näyttelemään lännenelokuvissa. Hän myös kirjoitti kohtauksia ja teki stuntteja.

Acordin ura keskeytyi, kun Yhdysvallat liittyi ensimmäinen maailmansotaan ja Acord joutui rintamalle. Sodan loputtua hän palasi elokuva-alalle, mutta myöhemmin hänen uransa hiipui rankan alkoholin käytön johdosta. Elämänsä aikana Acord ehti näytellä yhteensä yli 100 elokuvassa, mutta monet niistä ovat tuhoutuneet.

Art Acord kuoli Chihuahuassa, Meksikossa, 4. tammikuuta 1931. Kuoleman viralliseksi syyksi kerrottiin itsemurha. Jotkut Acordin ystävistä kuitenkin väittivät, että meksikolainen poliitikko murhasi hänet, koska tämä oli löytänyt Acordin pelehtimässä hänen vaimonsa kanssa.

Elokuvat, jotka ovat yhä saatavilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Arizona Kid (1928)
  • Fighters of the Saddle (1929)
  • The White Outlaw (1929)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Art Acord.
  • Art Acord Internet Movie Databasessa (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.