Armo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Armo on laaja käsite joka viittaa esimerkiksi anteeksiantoon ja hyväntahtoisuuteen monissa eettisissä, laillisissa, uskonnollisissa ja sosiaalisissa asiayhteyksissä.[1]

Armo voi viitata myötätuntoiseen käytökseen joko jonkinlaisessa voimasuhteessa ylemmän tahon osalta voimankäytön kohdetta kohtaan (esimerkiksi tuomarin ollessa armelias syytettyä kohtaan) tai jonkin humanitaarisen kolmannen tahon osalta.

Armo on myös suomalainen miehen etunimi, kuten esimerkiksi päätoimittaja ja kirkkoneuvos Armo Nokkalalla (1908–1962).[2]

Uskonnoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armeliaisuus on useissa uskonnoissa jumalan piirre tai hyve kyseisiin uskontoihin liittyvissä eettisissä järjestelmissä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chrisholm, Hugh: ”Mercy”, The Encyclopaedia Britannica : a dictionary of arts, sciences, literature and general information (Volume 18), s. 159. New York: Cambridge University Press, 1911. encyclopaediabri18chisrich. Teoksen verkkoversio (viitattu 17.11.2018). (englanniksi)
  2. ”Nokkala”, Kuka kukin on (Aikalaiskirja) - 1954, s. 568. Otava (Projekt Runeberg), 1954. Teoksen verkkoversio (viitattu 17.11.2018). (englanniksi)
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.