Armand Krajnc

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Armand Krajnc
Armand Krajnc.jpg
Tiedot
Oikea nimi Armand Krajnc
Lempinimi Lion
Painoluokka ylempi keskisarja
Maa Ruotsi
Syntymäaika 7. elokuuta 1973 (ikä 44)
Syntymäpaikka Landskrona, Ruotsi
Ammattilaistilastot
Ottelut 32
Voitot 29
– tyrmäysvoitot 21
Tappiot 3
Ratkaisemattomat 0

Armand Krajnc (s. 7. elokuuta 1973 Landskrona) on ruotsalainen entinen nyrkkeilijä. Ammattilaisena hän oli WBO-liiton keskisarjan maailmanmestari vuosina 19992002. Nykyisin Krajnc toimii valmentajana ja asuu Ystadissa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armand Krajncin vanhemmat ovat lähtöisin Sloveniasta. Nuorena hän harrasti jalkapalloa ja karatea, jossa hän saavutti 1.danin mustan vyön vuonna 1992. Nyrkkeilyn Krajnc aloitti vuonna 1986 Landskrona Boxningsklubbissa. Vuonna 1991 hän sijoittui nuorten Ruotsin mestaruuskilpailuissa kolmanneksi, ja seuraavana vuonna hän voitti kilpailuissa kultaa.

Vuonna 1995 hän vaihtoi seuraa Höllviken Boxningsklubbiin. Aikuisten Ruotsin mestaruuskilpailuissa hän oli toinen vuosina 1995 ja 1996. Molempina vuosina mestaruuden voitti kymmenkertainen Ruotsin mestari Roger Pettersson. Samoina vuosina Krajnc kuitenkin voitti Slovenian mestaruuskilpailut. Vuonna 1995 hän nyrkkeili maailmanmestariksi ja vuonna 1996 Euroopan mestariksi. Molemmissa kisoissa hän edusti Sloveniaa. [1]

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1996 Armand "Lion" Krajnc siirtyi ammattilaiseksi Saksaan. Ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan Krajnc voitti yhdeksän tyrmäyksellä, ja hän oli voittamaton vielä 21 ottelun jälkeen kun hän 27. elokuuta 1999 kohtasi brittiläisen Jason Matthewsin WBO:n keskisarjan maailmanmestaruusottelussa Saksan Lübeckissa. Krajnc voitti senkin ottelun teknisellä tyrmäyksellä kahdeksannessa erässä.

Vuonna 2000 Krajnc puolusti mestaruuden menestyksekkäästi kaksi kertaa, vastustajina Jonathan Corn (voitto tyrmäyksellä) ja Bert Schenk (voitto teknisellä tyrmäyksellä). Kesäkuussa 2001 Krajncin ja Universum Box-Promotions -tallin välillä syntyi erimielisyyksiä, ja nyrkkeilijä luovutti mestaruutensa. WBO kuitenkin palautti mestaruuden hänelle. Marraskuussa samana vuonna Krajnc kohtasi toisen ruotsalaisnyrkkeilijän Paolo Roberton mestaruusottelussa, jonka Krajnc voitti tuomariäänillä 3–0. 6. huhtikuuta 2002 Krajnc kohtasi namibialaisen Harry Simonin Tanskan Kööpenhaminassa. Simon voitti ottelun tuomariäänin 2–1 ja valloitti näin mestaruuden. Tappio oli Kranjcin ensimmäinen ammattilaisena, 26 voiton jälkeen.

Armin Krajnc kävi vielä neljä ottelua, ennen kuin hän 27. maaliskuuta 2004 nousi kehään ottelemaan WBA- ja IBF-liittojen maailmanmestaruudesta ylemmässä keskisarjassa. Mestaruuden puolustaja, saksalainen Sven Ottke voitti tuomariäänin 3–0. Urallaan voittamaton Ottke ilmoitti heti ottelun jälkeen lopettavansa ammattilaisuransa, ja myös Krajnc teki saman päätöksen.

Uransa 32 ottelusta Krajnc voitti 29 (21 tyrmäyksellä) ja hävisi kolme (yksi tyrmäyksellä). [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arman Krajnc - merits Viitattu 3.8.2008. (englanniksi)
  2. Arman Krajnc BoxRec. Viitattu 3.8.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]