Apollo Justice: Ace Attorney

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Apollo Justice: Ace Attorney
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Nintendo(AU)
Jakelija Nintendo eShop, Google Play ja App Store
Säveltäjä Toshihiko Horiyama
Pelisarja Ace Attorney
Julkaistu
  • JP 12. huhtikuuta 2007
  • EU 9. toukokuuta 2008
  • NA 19. helmikuuta 2007
Lajityyppi seikkailupeli, visual novel
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 7Virheellinen PEGI-arvo
CERO: B
ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
OFLC: PG
Alusta Nintendo DS, Nintendo 3DS, Android, iOS
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Apollo Justice: Ace Attorney (jap. 逆転裁判4, Gyakuten Saiban 4) on Capcomin kehittämä ja julkaisema seikkailupeli, joka on julkaistu Nintendo DS:lle vuonna 2007, Androidille ja iOS:lle vuonna 2016 ja Nintendo 3DS:lle vuonna 2017.

Peli on Ace Attorney -sarjan neljäs peli. Peli esittelee sarjan uuden päähenkilön, Apollo Justicen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaamiseen liittyvät seikat ovat pysyneet lähes samana edeltäjiinsä nähden. Pelissä on kaksi pelitilaa: tutkiminen, ja oikeudenkäynti. Kun henkilöitä on jututtanut tarpeeksi, ja todistusaineistoa kerätty, siirrytään oikeudenkäyntiin. Oikeudenkäynnissä pelaajan pitää ristikuulustella todistajia, ja paljastaa heidän valheensa yleensä esittämällä oikea todistekappale oikeaan aikaan. Apollo Justice tuo mukanaan kuitenkin yhden uudistuksen ristikuulusteluun: Apollo pystyy oudon rannekkeensa avulla tutkailemaan todistajien kehon kieltä. Jos pelaajaa huomaa todistajan tekevän outoja liikkeitä lausunnon tietyissä kohdissa, hän voi näin päätellä todistajan valehtelevan.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
  • Apollo Justice/Housuke Odoroki - Aloitteleva asianajaja sekä pelin päähenkilö. Hän muistuttaa kovasti Phoenixia tämän alkuaikoina. Pukeutuu punaiseen pukuun.
  • Phoenix Wright/Ryuichi Naruhodo - Phoenixin menetettyä asianajajan merkkinsä seitsemän vuotta sitten hän siirtyi soittamaan pianoa ja pelaamaan pokeria venäläiseen ravintolaan.
  • Dick Gumshoe/Keisuke Itonokogiri - Tuttu etsivä edellisistä peleistä. Hänet nähdään neljännessä tapauksessa todistajana.
  • Ema Skye/Akane Houdzuki - Ensimmäisestä pelistä tuttu Ema on nyt löytänyt vakinaisen työpaikkansa poliisin leivistä. Silti tiede on yhä hänen sydäntään lähellä.
  • Winston Payne/Takefumi Auchi - Veteraanisyyttäjä Winston Payne näyttäytyy perinteiseen tapaan sarjan ensimmäisessä tapauksessa. Hänen hiustyylinsä on jälleen kerran muuttunut.
  • "Johtaja Hickfield"/"Director Hikita" - Sarjan toisessa osassa nähty lääkäriä näyttelevä potilas. Toisella klinikalla hän kertoi nimekseen Hotti.
  • Mike Meekins/Susumu Harabi - Ensimmäisen pelin viidennen luvun poliisi, joka on todella hermostunut kaiken aikaa. Hänessä on tiettyä samankaltaisuutta kuin Dick Gumshoessakin. Hän puhuttelee kunnioittavasti ylempiarvoisia kohtaan, ja on melko lojaali.
  • Trucy Wright, Trucy Enigmar/Minuki Naruhodo, Minuki Nanafushi - Phoenixin adoptoitu tytär, joka on Zak Gramaryen biologinen tytär. Trucy on unelmoiva taikuri, joka esittelee taiteita, jopa käräjähuoneessa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin ensimmäinen ja viimeinen tapaus muodostavat pääjuonen pelille. Sairaalassa makaava taikuri Magnifi Gramarye lähettää kahdelle oppipojalleen, Zakille ja Valantille, kirjeet. Kirjeissä hän pyytää avustusta itsemurhassaan. Zakin ja Valantin pitäisi ampua pistoolilla Magnifia otsaan. Hän on merkinnyt kirjeisiin molemmille oppipojilleen eri kellonajat, jolloin näiden olisi tultava sairaalaan. Zak tulee ensin, mutta ampuu Magnifin sijasta pehmolelun otsaa, joka Magnifin mukaan oli oikea vastaus hänen järjestämäänsä testiin. Magnifi kirjoittaa päiväkirjaansa, että Zak tulee perimään kaikki oikeudet hänen taikatemppuihinsa. Tämän jälkeen hän antaa sivun Zakille, ja Zak lähtee paikalta. Kymmenen minuuttia myöhemmin Valant saapuu paikalle, mutta ei pysty ampumaan opettajaansa. Magnifi kertoo Valantille, että oli jo luovuttanut oikeudet Zakille, ja että Valant epäonnistui testissä. Valant lähtee pois, mutta yhtäkkiä viha täyttää hänet, ja hän lähtee takaisin Magnifin huoneelle. Silloin hän kuitenkin kuulee laukauksen Magnifin huoneesta, ja löytää tämän itsemurhan tehneenä. Valant lavastaa Zakin opettajansa murhaajaksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]