Anton Ahlström

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kansanedustaja Anton Ahlström

Anton (Antti) Ahlström (7. syyskuuta 1869 Korpilahti5. marraskuuta 1932 Jyväskylä) oli suomalainen kruununtorppari, metsätyönjohtaja sekä kansanedustaja (SDP).

Antti Ahlströmin vanhemmat olivat kruununtorppari ja seppä Albinus Ahlström sekä Anna Lena Aatamintytär. Vuodesta 1894 lähtien hänen puolisonsa oli Iida Sirkkala. Peruskoulutuksena Ahlströmillä oli kansakoulun oppimäärä. Hän oli käynyt myös metsänvartijakoulun Evolla[1]. Hän toimi ennen kuolemaansa moninaisissa ammateissa, kuten kruununtorpparina, maanviljelijänä ja metsänvartijana kotipitäjäsään Korpilahdella sekä Muuramessa. Lisäksi hän toimi Jämsässä viisi vuotta metsätöiden johtajana.

Eduskuntaan Ahlström valittiin Hämeen läänin pohjoisesta vaalipiiristä vuosien 1908–1909 valtiopäiville. Hän oli jäsenenä sosialidemokraattisessa eduskuntaryhmässä. Eduskunnassa hän oli talousvaliokunnan jäsen. Hän oli myös Muuramen kunnanvaltuuston jäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuka kukin on 1909. Julkisuudessa esiintyvien kansalaisten elämäkertoja, s. 4. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Kansa, 1908.