Anne Lockhart

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anne Lockhart
Anne Kathleen Maloney
Henkilötiedot
Syntynyt6. syyskuuta 1953 (ikä 70)
New York City, New York
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
www.annelockhart.com
IMDb
Elonet

Anne Kathleen Lockhart (s. 6. syyskuuta 1953 New York City, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Lockhart on näytellyt lähinnä sivuosia, lisäksi hän on ääninäyttelijä ja suosittu mainoskasvo. Lockhartin rooleista tunnetaan eritoten Sheba televisiosarjassa Taisteluplaneetta Galactica.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anne Lockhart näytteli jo nelivuotiaana lyhytelokuvassa T Is for Tumbleweed, lisäksi hän näytteli mainoksissa, mutta pääpaino oli kuitenkin koulunkäynnissä.[1] Vuosina 1959–1962 Lockhart oli kreditoimattomana esiintyjänä äitinsä June Lockhartin tähdittämässä televisiosarjassa Lassie. Vuonna 1965 hänellä oli kreditoitu rooli sarjassa Death Valley Days, minkä jälkeen hän on näytellyt yli 60 roolia.

Lockhartilla on ollut roolitehtäviä muun muassa televisiosarjoissa Ritari Ässä, Simon & Simon, Murhasta tuli totta ja Diagnoosi: Murha. Vuonna 1979 Lockhart näytteli luutnantti Shebaa televisiosarjassa Taisteluplaneetta Galactica; hän oli mukana yhdessätoista jaksossa. 2000- ja 2010-luvuilla Lockhartilla on ollut pieniä roolitehtäviä muun muassa sarjoissa NCIS Rikostutkijat, West Wing, Studio 60 ja Chicago Fire.

Valkokankailla Lockhart debytoi lännenelokuvassa Jory (1973). Sittemmin hän näytteli muun muassa trillerissä Sunburst (1975), seikkailuelokuvassa Joyride (1977), komediassa Hambone and Hillie (1983) ja kauhukomediassa Troll (1986). Lockhartin ura on jatkunut lähinnä sivurooleissa, kuten poliisin osa elokuvassa Big Bad John (1990) ja Marion Rosen osa perhedraamassa Dakota's Summer (2014).

Lockhart on näytellyt myös mainoksissa ja ääninäyttelijänä.

Sukutausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lockhartin vanhemmat ovat näyttelijä June Lockhart ja John F. Maloney. Hänen äitinsä vanhemmat Gene Lockhart ja Kathleen Lockhart olivat myös näyttelijöitä. Anne Lockhart varttui Brentwoodissa Kaliforniassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Battlestar's Anne Lockhart relies on talent, not name The San Bernardino County Sun. 1979. Viitattu 1.12.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Anne Lockhart (actress)