Anna Lindh -säätiö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anna Lindh -säätiö (engl. The Anna Lindh Euro-Mediterranean Foundation for the Dialogue between Cultures) on Barcelona-prosessin puitteissa perustettu, Euroopan ja Välimeren maiden kulttuurien välistä dialogia ajava järjestö. Säätiön tavoitteena on tuoda ihmisiä ja järjestöjä eri puolilla Välimerta lähemmäs toisiaan vuoropuhelun ja kansalaisyhteiskuntien kehittämisen kautta, lisätä yhteistyötä ja keskinäistä suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä. Erityiskohderyhmänä on nuoret. Vuonna 2004 perustettu säätiö nimettiin kulttuurienvälisen dialogin parantumista toivoneen, Ruotsin entisen ulkoministerin Anna Lindhin, mukaan.

Toimintaan kannustetaan mukaan nuoriso-, kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjä, museoita, akateemisia oppilaitoksia ja tutkimuskeskuksia ja muita Välimeri-asioista kiinnostuneita. Anna Lindh -säätiön kautta on mahdollista saada tukea Euro-Välimeri-kulttuuriyhteistyöhön. Rahoitusta säätiö saa sekä jäsenmailta että EU-komissiolta.

Anna Lindh -säätiön toiminnassa on mukana 42 maata, kaikki EU-maat ja 10 Välimeren maata, ja jokaisessa maassa toimii oma kansallinen verkosto. Suomen Anna Lindh -verkostoa koordinoi Suomen Lähi-idän instituutin säätiö, ja verkostossa ovat mukana muun muassa TAPRI, KEHYS, STETE, Ulkopoliittinen instituutti, FIME, Ulkomaantoimittajayhdistys, Suomalais-arabialainen yhdistys, Hanasaari, Rauhanliitto, Psykologien sosiaalinen vastuu sekä monet järjestöt, oppilaitokset ja yksityishenkilöt. Säätiön päämaja on Egyptin Aleksandriassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]