Anja Silja

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anja Silja
Anja Silja vuonna 1968.
Anja Silja vuonna 1968.
Syntynyt 17. huhtikuuta 1940 (ikä 78) Berliini
Ammatit sopraanolaulaja
MusicBrainz

Anja Silja (s. 17. huhtikuuta 1940 Berliini) on saksalainen sopraanolaulaja. Hänet tunnetaan hänen monipuolisesta repertoaaristaan, johon kuuluu mm. Richard Wagnerin, Ludwig van Beethovenin, Sergei Prokofjevin, Richard Straussin, Alban Bergin, Hans Werner Henzen sekä Leoš Janáčekin tuotantoa.

Silja aloitti oopperan laulamisen hyvin nuorena ja esitti jo vuonna 1956 Rosinan roolin Gioacchino Rossinin teoksessa Sevillan parturi. Hän esitti muutaman vuoden kuluttua Yön kuningattaren osan Wolfgang Amadeus Mozartin Taikahuilussa Wienin valtionoopperassa ja Aix-en-Provencen juhlilla.

Silja esiintyi vuonna 1960 Bayreuthin juhlilla. Hän rakastui pian oopperaohjaaja Wieland Wagneriin (Richard Wagnerin jälkeläinen), jonka kanssa hän solmi avioliiton. Wagner kuitenkin menehtyi keuhkosyöpään vuonna 1966. Silja aloitti uuden suhteen kapellimestari André Cluytensin kanssa, mutta myös hän kuoli 1967. Myöhemmin hän oli naimisissa kapellimestari Christoph von Dohnányin kanssa ja sai kolme lasta. Suhde kuitenkin päättyi avioeroon.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.