Anita Pallenberg

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Anita Pallenberg (s. 25. tammikuuta 1944, Rooma) on italialaissyntyinen malli, näyttelijä ja muotisuunnittelija.

Anita Pallenberg tunnetaan parhaiten romanttisista suhteistaan kolmeen The Rolling Stones -yhtyeen jäseneen. Pallenberg tapasi kitaristi Brian Jonesin yhtyeen Euroopan kiertueen Münchenin konsertissa Zirkus Krone-Baussa 14. syyskuuta 1965, ja muutti Lontooseen asuakseen Jonesin kanssa. Heidän suhteensa oli kuitenkin myrskyisä ja lopulta huumeiden astuessa kuvaan myös väkivaltainen. Rolling Stonesin kitaristi Keith Richardsin on sanottu pelastaneen Anitan Jonesin kynsistä. Heistä tuli tiivis pari vuonna 1967, jolloin Richards ja Pallenberg pakenivat yhtyeen yhteiseltä lomamatkalta Marokosta jättäen Jonesin lomailemaan yksin. Pallenbergilla on huhuttu olleen syrjähyppy Rolling Stonesin laulaja Mick Jaggerin kanssa elokuvan Performance (1970) kuvauksien aikana, jossa kumpikin näytteli. Pallenberg itse on sanonut tapahtuneen 'menevän metodinäyttelemisen piikkiin'. Pallenberg ja Richards saivat kolme lasta: Marlonin (s. 10.8.1969), Angelan (aik. Dandelion) (s. 17.4.1972) ja Taran (s. 26.3.1976), joka syntyi heikkokuntoisena ja menehtyi 6.6.1976. Pallenbergin ja Richardsin henkilökohtainen suhde päättyi vuonna 1979. Anita Pallenberg on kertonut Scott Cantrellin tapauksen olleen 'viimeinen pisara' heidän suhteessaan. 17-vuotias Scott Cantrell ampui itseään kuolettavasti päähän 20.7.1979 Richardsin asunnossa New Yorkin Lewisborossa 'pelatessaan' Richardsin aseella venäläistä rulettia. Anita oli paikalla mutta todettiin myöhemmin syyttömäksi tapahtuneeseen.

Anitalla on musiikin maailmassa edelleenkin voimakkaan naisen imago; hänhän oli aikanaan tekemisissä rock-musiikin pahimpina pidettyjen miesten kanssa. Anitaa on myös kutsuttu kuudenneksi Rolling Stonesin jäseneksi, 'Sixth Stone'. Hän aiheutti vuonna 1966 kohua poseeratessaan Brian Jonesin kanssa kuvassa jossa Brian oli pukeutunut natsiunivormuun [1]. Hänen ja Brianin asunto oli ns. svengaavan Lontoon kuumimpia keskuksia, jossa pariskunnan ystävät, kuten muut Rolling Stonesin jäsenet ja Marianne Faithfull kokoontuivat viettämään aikaansa musiikin ja erilaisten psykedeelisten huumeiden parissa. Anita on myös tunnettu näyttävästä pukeutumisestaan ja koruistaan. Hän oli vastuussa myös miesystäviensä puvustamisesta, ja Keith Richardsin nykyään jo legendaariseksi noussut merirosvotyyli on pitkälti Anitan luomus. Useissa eri kuvissa voi nähdä samoja vaatteita ja asusteita sekä Anitan että miesystävien päällä.

Eron jälkeen Pallenberg on opiskellut vaatesuunnittelua sekä vesivärimaalausta. Hänellä on asunto Lontoon Chelseassa ja hän viettää aikaansa niin New Yorkissa kuin Euroopassakin. Hän liikkuu toisinaan esimerkiksi Kate Mossin seurassa. Hänellä on pieni talo Italiassa, Rooman eteläpuolella ja hän on innokas kotitarveviljelijä jolla on oma siirtolapuutarhapalsta Chiswickissä [2].

Filmografia (näyttelijänä)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Verentahrimat rahat (Mord und Totschlag, 1967)
 • Tirkistelijä (Wonderwall, 1968)
 • Barbarella (1968)
 • Candy (1968)
 • Dillinger è morto (1969)
 • Michael Kohlhaas – Der Rebell (1969)
 • Performance (1970)
 • Umano non umano (1972)
 • Berceau de cristal (1976)
 • Rakkaus on paholainen (Love is the Devil, 1998)
 • Hideous Man (2002)
 • Mister Lonely (2007)

Anita Pallenberg vieraili myös brittiläisessä komediasarjassa Absolutely Fabulous, jossa hän esitti pirun kaltaista hahmoa ja Marianne Faithfull puolestaan toimi enkelin osassa, leikitellen vanhalla käsityksellä siitä että Anita oli "paha" tyttö ja Marianne "hyvä", kuten monissa Rolling Stones -anekdooteissa väitetään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.