Animal Crossing

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Animal Forest)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Animal Crossing
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Katsuya Eguchi ja Hisashi Nogami
Tuottaja Takashi Tezuka
Suunnittelija Shigeru Miyamoto
Katsuya Egushi
Hisashi Nogumi
Takashi Tezuka
Säveltäjä Kazumi Totaka
Pelisarja Animal Crossing
Julkaistu
  • NA syyskuu 2002
  • EU 24. syyskuuta 2004
Lajityyppi simulaatiopeli
Pelimuoto yksinpeli, mutta samassa kylässä voi asua 4 eri pelaajaa
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto GameCuben optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Animal Crossing on Nintendon kehittämä ja julkaisema simulaatiovideopeli, joka on julkaistu vuonna 2002 Nintendo GameCubelle.

Peli on länsimainen julkaisu, joka perustuu vuonna 2001 Japanissa Nintendo 64:lle julkaistuun peliin Dōbutsu no Mori (jap. どうぶつの森, suom. Eläinten metsä).[1] Animal Crossing -peliin perustuen on julkaistu Japanissa Dōbutsu no Mori e+, joka sisältää Animal Crossing pelin lisäykset.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja valitsee pelihahmokseen pojan tai tytön, joka muuttaa kylään. Kylän muut asukkaat ovat eläimiä. Kylään voi muuttaa yhteensä neljä ihmishahmoista pelaajaa, mutta pelaaminen on mahdollista vain vuorotellen. Vakiohahmojen lisäksi kylässä voi asua pelistä riippuen korkeintaan 10-15 eläintä. Eläimet on esitetty antropomorfisina hahmoina. Eläinten kanssa voi jutella ja niille voi suorittaa palveluksia. Kaupungin asukkaat muuttavat yksi kerrallaan pois ja niiden tilalle tulee uusia asukkaita, esimerkiksi silloin, kun pelaaja matkustaa toisella GameCube-muistikortilla olevaan Animal Crossing -kylään. Eläimet voivat myös muuttaa omasta kylästä sellaiseen kylään, jossa pelaaja on vieraillut, ja toisin päin. Eläimet monesti valittelevat tylsyyttä ennen muuttamistaan. Toisinaan niitä voi pyytää jäämään, jolloin muutto estyy.

Pelissä ei ole varsinaista päämäärää, vaan idea on elää sovussa eläinten kanssa. Pelissä voi maksaa vuokrarästit pois (jolloin pelihahmon asunto tai kyläkauppa kasvattavat kokoaan), keräillä hyönteisiä, kaloja, fossiileita ja maalauksia museota varten sekä sisustaa omaa taloa. Talon sisustuksessa voi hyödyntää erilaisia teemoja, kuten avaruus-, villi länsi-, tai moderni-teemaa. Hyvästä sisustuksesta saa Happy Room Academyltä paljon pisteitä. Taloon mahtuu rajoitettu määrä tavaraa, joten esineet, joita ei halua antaa pois tai HRA:n arvioitavaksi, voi säilyttää kellarissa. Joitakin esineitä voi myös säilyttää kaapissa. Kaikki tavarat, jotka on onnistunut pelissä keräämään, ilmestyvät kauppias Tom Nookin postimyyntiluetteloon. Luettelosta esineen voi tarvittaessa tilata, jos alkuperäisen esineen on myynyt tai lahjoittanut pois. Kylässä vierailevilta erikoishahmoilta saa harvinaisia tavaroita. Tällaisia tavaroita ei voi ostaa edes Tom Nookin postimyyntiluettelosta, vaikka ne ilmestyvätkin sinne näytille.

Pelin aika noudattaa pelikonsolin sisäistä kelloa. Pelissä on kaikki neljä vuodenaikaa juhlineen. Esimerkiksi jouluaattona Jingle the Dark-Nosed Reindeer tulee jakamaan lahjoja kilteille lapsille. Asettamanaan syntymäpäivänä pelaaja saattaa saada lahjoja kyläläisiltä.

Muu media[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animal Crossingista on myös olemassa Animal Crossing anime-elokuva.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut IGN:n arvostelussa arvosanaksi 9.1/10.[3] IGN:n arvostelussa peliä on kuvattu yhdistelmäksi Harvest Moon ja The Sims -pelejä sekä klassikkopelien kokoelmaa.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]