Anima Vitae

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anima Vitae
Kotisivu www.anima.fi

Anima Vitae on suomalainen, vuonna 2000 perustettu animaatiostudio, jonka erityisosaamista on hahmoanimaatio. Anima Vitaen tuotantoa ovat muun muassa television animaatiosarjat Itse valtiaat (2001–2008), Pasila (2007–2013) ja Apinatasavalta (2012). Se tunnetaan myös VR:nKivimiehet” ja Finnairin ”Poro ja tähti” -mainoksista sekä Laura Neuvosen lyhytelokuvista Kutoja (2005), Möbleeraaja (2006) ja Dog'Y'Dog Christmas (2012). Anima Vitae oli mukana tuottamassa suomalaista koko perheen animaatioelokuvaa Niko – Lentäjän poika (2008), joka oli yhteistuotanto suomalaisen Cinemaker Oy:n, saksalaisen Ulysses GmbH:n, tanskalaisen A. Filmin sekä irlantilaisen Magma Filmsin kanssa.

Anima Vitae tekee vuonna 2019 Ylen uutta Muumilaakso-Tv-sarjaa Gutsy-tuotantoyhtiölle.[1] Animalla on lisäksi kehitteillä elokuvaprojekti Fleak, joka on saanut Suomen elokuvasäätiön tuotantotukea. Niko-elokuvat ovat myös saamassa jatkoa. Niko 3 -työnimellä kulkeva hanke on saanut käsikirjoitustukea elokuvasäätiöltä.[2]

Animaatiostudio Anima Vitae on perustettu vuonna 2000 ja se sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Anima on täyden palvelun 3D-animaatiostudio, jossa tehdään tv-sarjoja ja elokuvia.lähde?

Vuonna 2007 Anima Vitaen animoimat VR:n ”Kivimiehet” voittivat 3 Effie Finland -palkintoa. lähde? Anima Vitae on tehnyt yli 150 mainosta.lähde? Anima Vitae toteutti animaation Helsinki-filmin tuottamaan, Itse valtiaat -sarjaan perustuneeseen elokuvaan Keisarin salaisuus (2006). Animan kansainvälinen hitti, vuonna 2008 ensi-iltansa saanut, Niko – Lentäjän poika (Niko & The Way to the Stars), myytiin 118 maahan.lähde? Elokuvalle tehtiin myös jatko-osa Niko 2 – Lentäjäveljekset (2012).

Anima on lisäksi ollut tekemässä muun muassa Roviolle Angry Birds Stella -sarjaa sekä Disneylle Lego Star Wars -tv-sarjaa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.