Anima Vitae

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Anima Vitae on suomalainen, vuonna 2000 perustettu animaatiostudio, jonka erityisosaamista on hahmoanimaatio. Anima tunnetetaan Itse valtiaat -animaatiosarjan lisäksi mm. VR:n "Kivimiehet" ja Finnairin "Poro ja tähti" mainoksista sekä Laura Neuvosen lyhytelokuvista Kutoja (2005) ja Möbleeraaja (2006). Anima Vitae on myös tehnyt Pasila-animaatiosarjan. Anima Vitae oli myös mukana tuottamassa suomalaista koko perheen animaatioelokuvaa Niko - Lentäjän poika, joka sai ensi-iltansa syksyllä 2008. Elokuva on yhteistuotanto suomalaisen Cinemaker Oy:n, saksalaisen Ulysses GmbH:n, tanskalaisen A. Filmin sekä Magma Filmsin (Irlanti) kanssa.

Vuonna 2007 Anima Vitaen animoimat VR:n "Kivimiehet" voittivat 3 Effie Finland -palkintoa.lähde? Anima Vitae on tehnyt yli 150 mainosta.lähde?

Animaatiostudio Anima Vitae on perustettu vuonna 2000 ja se sijaitsee Helsingissä, Sörnäisen nurkilla, Hermannissa. Sisaryhtiönsä Anima Boutiquen kanssa Anima on täyden palvelun studio, jossa tehdään mainoksia, tv-sarjoja ja elokuvia.lähde?

Animan kansainvälinen hitti, vuonna 2008 ensi-iltansa saanut, Niko - Lentäjän poika (Niko & The Way to the Stars), myytiin 118 maahan.lähde?

Syksy 2011 tuotannossa oli omatuotantoinen Niko 2 – Lentäjäveljekset, alihankintasarja Pasila ja omatuotantoinen poliittinen satiirisarja Apinatasavalta.lähde?

Mainoksia Anima on tehnyt vuosien varrella 250 kappaletta, mm. VR:n "Kivimiehet" ja Finnairin Panda mainokset.lähde?

Kaikki Animan viisi osakasta työskentelevät studiolla.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.