Anima Vitae

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anima Vitae on suomalainen, vuonna 2000 perustettu animaatiostudio, jonka erityisosaamista on hahmoanimaatio. Anima Vitaen tuotantoa ovat muun muassa television animaatiosarjat Itse valtiaat (2001–2008), Pasila (2007–2013) ja Apinatasavalta (2012). Se tunnetaan myös VR:nKivimiehet” ja Finnairin ”Poro ja tähti” -mainoksista sekä Laura Neuvosen lyhytelokuvista Kutoja (2005) ja Möbleeraaja (2006). Anima Vitae oli mukana tuottamassa suomalaista koko perheen animaatioelokuvaa Niko – Lentäjän poika (2008), joka oli yhteistuotanto suomalaisen Cinemaker Oy:n, saksalaisen Ulysses GmbH:n, tanskalaisen A. Filmin sekä irlantilaisen Magma Filmsin kanssa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiostudio Anima Vitae on perustettu vuonna 2000 ja se sijaitsee Helsingin Hermannissa. Sisaryhtiönsä Anima Boutiquen kanssa Anima on täyden palvelun studio, jossa tehdään mainoksia, tv-sarjoja ja elokuvia.lähde? Kaikki Animan viisi osakasta työskentelevät studiolla.lähde?

Vuonna 2007 Anima Vitaen animoimat VR:n ”Kivimiehet” voittivat 3 Effie Finland -palkintoa.lähde? Anima Vitae on tehnyt yli 150 mainosta.lähde? Anima Vitae toteutti animaation Helsinki-filmin tuottamaan, Itse valtiaat -sarjaan perustuneeseen elokuvaan Keisarin salaisuus (2006). Animan kansainvälinen hitti, vuonna 2008 ensi-iltansa saanut, Niko – Lentäjän poika (Niko & The Way to the Stars), myytiin 118 maahan.lähde? Elokuvalle tehtiin myös jatko-osa Niko 2 – Lentäjäveljekset (2012).

Anima Vitae on parhaillaan mukana kansainvälisessä yhteistuotannossa, jonka tarkoituksena on tehdä pelihahmo Hugosta kertova elokuva nimellä Hugo – The World’s Worst Comeback.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.