Angeline Ball

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Angeline Ball
Henkilötiedot
Syntynyt28. kesäkuuta 1969 (ikä 54)
Dublin, Irlanti
Kansalaisuus Irlanti
Ammatti näyttelijä ja laulaja
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Angeline Ball (s. 28. kesäkuuta 1969 Dublin, Irlanti) on palkittu irlantilainen näyttelijä,[1] joka asuu nykyisin Lontoossa. Hänen läpimurtoroolinsa oli vuonna 1991 Alan Parkerin ohjaamassa elokuvassa The Commitments, jossa hän näytteli taustalaulaja Imelda Quirkea. Hän on myös esiintynyt draamasarjassa EastEnders, jossa hän näytteli Maggie Townsendiä.

Ura elokuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ball on näytellyt myös irlantilaiselokuvissa Trojan Eddie, Alamaailman kenraali ja The Tiger's Tale. Hän keräsi suurta suosiota Sean Walshin elokuvassa Bloom (2003), jossa hän näytteli Molly Bloomia. Vuonna 2003 Ball voitti kyseisestä roolistaan Irlannin elokuvan ja television parhaan naisnäyttelijän tittelin.

Ura televisiosarjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ball on näytellyt myös lukuisissa televisiosarjoissa ja -elokuvissa, kuten Brothers In Trouble, Pohjoiset ystävämme, Doc Martin, Suhteita, sotkuja ja ystävyyttä, ja What We Did On Our Holiday. Vuonna 2007 hän näytteli maalaista alkoholistia Annie Littleä televisiosarjassa Trouble in Paradise.

Ball on myös kokenut laulaja, joka on esittänyt muun muassa televisiosarjojen tunnuskappaleita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Recommitted: 'The Commitments' star on why she shuns the limelight Independent.ie. 20.2.2011. Viitattu 14.3.2021. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.