Angela McCoy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Angela Nicoletti-Hulkko[1], taiteilijanimeltään Angela McCoy, (s. 12. elokuuta 1964 Hollywood, Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalaissyntyinen näyttelijä ja laulaja, joka asuu Suomessa. Hän on Hanoi Rocks -yhtyeen perustajajäsenen, soolokitaristi ja säveltäjä Andy McCoyn vaimo, mutta lehtitietojen mukaan Nicoletti-Hulkko on hakenut avioeroa McCoysta maaliskuussa 2021.[2] Angelan serkku on Johnny Thunders ja hän on myös Izzy Stradlinin entinen puoliso.[3]

Angela on esiintynyt lukuisissa musiikkivideoissa kuten David Lee Rothin "California Girls" ja "Just a Gigolo/I Ain't Got Nobody", Guns N' Rosesin "Sweet Child O' Mine", Rattin Dance ja Andy McCoyn Live Ammon "Strung Out".

Nicoletti esiintyi ensimmäisen kerran ammattilaulajana Ruotsissa vuonna 1993. Andy McCoy perusti yhtyeen Live Ammo ja Angela liittyi siihen. Hän laulaa kappaleessa "Fox Field Junction". Hän oli laulajana myös vuonna 1997 punkyhtye Briardin comebackin yhteydessä.

Angela ja Andy alkoivat työskennellä yhteisen elokuvan ja soundtrackin parissa vuonna 1997. Elokuvan nimeksi tuli The Real McCoy. Se kilpaili palkinnoista Berliinin elokuvajuhlilla ja oli ehdolla myös Sodankylän elokuvafestivaaleilla Suomessa. Berliinin ja Sodankylän lisäksi elokuva oli ehdolla palkinnonsaajaksi myös São Paulossa, Brasiliassa. Elokuvan tekeminen kesti lopulta melkein kolme vuotta, kun Andy oli joutunut vakavaan onnettomuuteen pudottuaan parvekkeelta kesken kuvauksia. Elokuva on saanut ylistäviä arvosteluja muun muassa New York Timesissa ja Billboardissa.

Vuonna 2003 Angela ja Andy esiintyivät omassa viikoittaisessa tv-sarjassaan nimeltä "The McCoys Show" MTV3:lla. Sarjaa tehtiin 18 jaksoa. Sarja tavoitti noin 500 000 katsojaa jaksoa kohti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Julkiset verotiedot 2012, Verohallinto
  2. Seiska: Andy McCoyn Angela-vaimo hakee avioeroa 30 vuoden jälkeen Ilta-Sanomat. 17.6.2021. Viitattu 17.6.2021.
  3. IMDb, Angela Nicoletti Biography
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Angela Nicoletti