Ammattiopisto Live

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ammattiopisto Live
Sijainti Uusimaa
Tyyppi ammattioppilaitos
Rehtori Antti Aavikko
Verkkosivut
Ammattiopisto Liven rakennus Ruskeasuolla.

Ammattiopisto Live (vuoteen 2018 Keskuspuiston ammattiopisto) on Invalidisäätiön ylläpitämä ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus. Päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Ruskeasuolla, ja lisäksi opistolla on 14 muuta toimipaikkaa pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla. Espoon Leppävaaran kaupunginosan Mäkkylään rakennettu uudisrakennus otettiin käyttöön vuodenvaihteessa 2019–2020.[1]

Oppilaitos tarjoaa erilaisia opetus-, kehittämis- ja asiantuntijapalveluja opiskelijoille, toisille oppilaitoksille sekä muille yhteistyötahoille. Oppilaitos tarjoaa valmentavaa ja kuntouttavaa opetusta ja ohjausta, ammatillista peruskoulutusta sekä ammatillista aikuiskoulutusta. Koulutukset on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka ovat erityisopetuksen, yksilöllisen tuen tai oppimista tukevien oppimisympäristöjen tarpeessa. Toisen asteen koulutuksessa ja ammatillisessa aikuiskoulutuksessa opiskelee vuosittain noin 1 200 opiskelijaa.lähde? Henkilöstömäärä on noin 500.lähde?

Ammattiopisto Live tunnetaan invalidien opetuksen kehittäjänä. Sotainvalideja kuntoutettiin ja koulutettiin uusiin sopiviin ammatteihin. Tämä ammatillisen koulutuksen kehittämistyö jatkuu edelleenkin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Invalidisäätiö perustettiin 26. kesäkuuta 1940. Ammatillinen koulutus on ollut alusta asti tärkeä osa Invalidisäätiön kuntoutustoimintaa. Kurssimuotoinen opetustoiminta alkoi heti Invalidisäätiön perustamisen jälkeen vuonna 1940 loppupuolella. Koulutus laajeni vuosi vuodelta siten, että vuonna 1942 koulutettiin jo yli 200 oppilasta. Varsinainen koulumuotoinen ammattiopetus Invalidisäätiön laitosrakennuksessa Ruskeasuolla alkoi joulukuussa 1942 jalkinetyön, huonekalujen verhoilun, puusepäntyön ja metallityön koulutusaloilla. Westendin toimipisteessä koulutustoiminta alkoi jo syyskuussa 1942. Koulutuksen alkuvuosina oppilaat olivat sotainvalideja, sotaleskiä ja sotaorpoja. Nuorten invalidien vakinainen ammattiopetus alkoi syksyllä 1947, ja sotainvalidien opetus puolestaan päättyi vuonna 1953. Nykymuotoinen ammatillinen koulutus alkoi vuonna 1949. Arlainstituutti yhdistyi Keskuspuiston ammattiopistoon, nykyiseen Ammattiopisto Liveen vuoden 2009 alussa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puustellinmäen kampuksella vietettiin harjannostajaisia liveopisto.fi. 13.5.2019. Invalidisäätiö. Viitattu 1.8.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]