Ammattijärjestäjä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ammattijärjestäjä (engl. professional organizer) on henkilö, joka auttaa sekä yksityisiä että yritysasiakkaita järjestämään tavaroita tai informaatiota. Ammattiala on Suomessa vielä uusi.

Ammattijärjestäjä työskentelee aina yhdessä asiakkaan kanssa. Aluksi kartoitetaan asiakkaan tilanne ja tarpeet, joiden pohjalta lähdetään poistamaan turhaa ja säilyttämään tarpeellista. Ammattijärjestäjän työ on luonteeltaan konsultoivaa, mutta järjestämisen ammattilainen osallistuu muutoksen tekemiseen myös konkreettisesti ja neuvoo tarvittaessa kädestä pitäen. Samalla ammattijärjestäjä auttaa kehittämään toimintamalleja, joiden avulla yhdessä aikaansaatu muutos on myös mahdollista ylläpitää.

Yksityisen asiakkaan luona ammattijärjestäjän tyypillisiä työtehtäviä ovat esimerkiksi kodin tai jonkin sen yksittäisen tilan (kuten kellarin, varaston tai vaatehuoneen) järjestäminen, muutoissa avustaminen, kuolinpesän tavaroiden läpikäymisessä avustaminen, kuittien ja muiden tärkeiden papereiden arkistointi sekä tietokoneen tiedostojen järjestäminen niiden löytämistä helpottavaan kansiorakenteeseen.

Osa ammattijärjestäjistä on erikoistunut tarjoamaan palveluita pelkästään yrityksille.

Vuonna 2011 perustettu Suomen ammattijärjestäjät ry on yhdistys, jonka tehtävänä on kehittää ja tutkia alaa Suomessa, lisätä sen tunnettuutta sekä valvoa ja edistää jäsentensä ammatillista osaamista. Yhdistys pyrkii myös jakamaan tietoa liiallisten tavaramäärien haitoista.