American Pie: Luokkakokous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
American Pie: Luokkakokous
American Reunion
Ohjaaja Jon Hurwitz
Hayden Schlossberg
Käsikirjoittaja Jon Hurwitz
Hayden Schlossberg
Tuottaja Chris Moore
Craig Perry
Chris Weitz
Warren Zide
Säveltäjä Lyle Workman
Kuvaaja Daryn Okada
Leikkaaja Jeff Betancourt
Erikoistehosteet Bob Shelley (SFX)
Pääosat Jason Biggs
Alyson Hannigan
Seann William Scott
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Levittäjä UIP-Dunafilm
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 6. huhtikuuta 2012
Suomi 6. huhtikuuta 2012
Kesto 113 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 50 000 000 $
Tuotto 234 989 584 $ [1]
Katsojat 123 919 (Suomessa) [2]
Edeltäjä American Pie: The Wedding
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

American Pie: Luokkakokous (American Reunion) on alkuperäisen American Pie -elokuvasarjan virallinen neljäs osa, ja kahdeksas American Pie -elokuva. Elokuvan ensi-ilta oli 6. huhtikuuta 2012. Elokuvaan on kiinnitetty kaikki ensimmäisen American Pien keskeiset hahmot sekä useita sivuhahmoja. Elokuvassa East Great Fallsin vuoden 1999 oppilaat kokoontuvat luokkakokoukseen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

13 vuotta ensimmäisen American Pie -elokuvan jälkeen Jim Levenstein (Jason Biggs), Chris ”Oz” Ostreicher (Chris Klein), Kevin Myers (Thomas Ian Nicholas), Paul Finch (Eddie Kaye Thomas) ja Steve Stifler (Seann William Scott) ovat siirtyneet elämässään eteenpäin. Jim ja Michelle (Alyson Hannigan) ovat naimisissa ja heillä on kaksivuotias lapsi. Oz on NFL-urheilukatsauksen ankkuri ja asuu Los Angelesissa naisystävänsä, huippumalli Mian (Katrina Bowden) kanssa. Kevin on naimisissa Ellien kanssa ja työskentelee arkkitehtina kotoaan käsin. Finch on kadonnut ja Stifler työskentelee investointifirmassa.

Kotikaupunki East Great Fallsissa järjestetään vuoden ’99-luokkakokous, jonne Jim ja Michelle päättävät lähteä tapaamaan vanhoja ystäviään ja majoittuvat Jimin isän, Noahin (Eugene Levy) luo, joka on leski. Paikan päällä Jim törmää vanhaan naapuriinsa Karaan (Ali Cobrin), jolle hän oli lapsenvahtina. Karan 18-vuotissyntymäpäivät ovat tuloillaan. Jim kokoontuu ystäviensä Ozin, Kevinin ja Finchin kanssa baarissa, missä he törmäävät entiseen luokkakaveriinsa Selenaan (Dania Ramirez), joka on myös Michellen ystävä tämän musiikkileiriltä. Sattumalta myös Stifler osuu samaan baariin ja liittyy vanhojen kaveriensa seuraan, porukka alkaa suunnitella tulevan viikonlopun aktiviteetteja.

Seuraavana päivänä, porukka suuntaa rannalle. Oz törmää entiseen tyttökaveriinsa Heatheriin (Mena Suvari), joka tapailee sydänkirurgi Ronia (Jay Harrington), kun taas Kevin puolestaan törmää Vickyyn (Tara Reid). Jengillä tulee kärhämää Karan poikakaverin A.J.:n (Chuck Hittinger) ja tämän kavereiden kanssa. Tapaus päättyy siihen että Stifler ulostaa heidän kylmälaukkuunsa ja rikkoo vesiskootterit.

Samana iltana, jengi suuntaa yliopiston juhliin, missä myös Kara on juhlimassa syntymäpäiväänsä. Jim lähtee kuskaamaan pahasti humaltunutta Karaa kotiinsa, joka yrittää vietellä Jimin. Oz, Finch ja Stifler tulevat apuun ja saavat tehtäväkseen saattaa Kara omaan huoneeseensa tämän vanhempien huomaamatta. Tehtävä onnistuu muuten hyvin mutta A.J. näkee heidät.

Seuraavana aamuna Kevin herää Vickyn vierestä ja epäilee heidän harrastaneen seksiä. Stifler yrittää järjestää vanhanaikaiset yliopistojuhlat kotonaan, mutta muut eivät tahdo enää innostua sellaisesta. Jim ja Michelle koettavat piristää huonoa seksielämäänsä muistelemalla ensimmäistä kertaansa, joka tapahtui nimenomaan Stiflerin järjestämissä juhlissa 13 vuotta sitten. He ottavat Jimin isän, Noahin mukaan juhliin, joka humaltuu pahasti ja törmää siellä Stiflerin äitiin, Jeanineen (Jennifer Coolidge). Kevin haluaa selvittää Vickyn kanssa mitä heidän välillään todella tapahtui, mutta Vicky tekee selväksi että he eivät harrastaneet seksiä ja pahoittaa mielensä Kevinin edes epäiltyä sellaista. Heatherin miesystävä Ron nöyryyttää Ozia näyttämällä DVD:ltä hänen esityksensä Julkkistansseissa. Kun Heather menee lepyttämään Ozia, heidän vanhat tunteet nousevat pintaan ja he päätyvät suutelemaan, mutta Mia keskeyttää heidät. Jim ja Michelle pukeutuvat rooliasuihin, mutta Jim joutuu taas Karan viettelyksen kohteeksi, mikä taas johtaa siihen että A.J. alkaa haastaa riitaa Jimin kanssa. Seurauksena on joukkotappelu, joka keskeytyy kun poliisit tulevat pidättämään Finchin syyllisenä moottoripyörän varastamiseen.

Mia jättää Ozin, Stifler päättää lähteä ja jättää luokkakokouksen väliin ja Michelle lähtee isoäitinsä luo pahoitettuaan mielensä Jimin takia. Luokkakokouksessa Finch kertoo olevansa apulaisjohtaja Staples-firmassa, ja sanoo varastaneensa moottoripyörän pomoltaan kun ei saanut luvattua ylennystä. Pojat lähtevät hakemaan Stiflerin takaisin, joka lopulta suostuu ja irtisanoutuu töistään. Kevin selvittää välinsä Vickyn kanssa ja esittelee hänet vaimolleen, Finch ja Selena aloittavat kiihkeän suhteen, Oz ja Heather tunnustavat rakkautensa toisilleen, ja Jim puolestaan selvittää välinsä Michellen kanssa ja he päätyvät lopulta harrastamaan seksiä musiikkiluokan opettajan pöydällä, josta Nadia (Shannon Elizabeth) yllättää heidät. Stifler taas päätyy harrastamaan seksiä Finchin äidin (Rebecca De Mornay) kanssa yliopiston urheilukentällä.

Seuraavana aamuna, Jim, Oz, Kevin, Finch ja Stifler kokoontuvat grilli-baariin, missä Jim ja Kara selvittävät välinsä ja pyytävät anteeksi käyttäytymistään. Oz aikoo jäädä Heatherin luo ja Finch suunnittelee tekevänsä retken Eurooppaan. Ystävykset päättävät kokoontua tulevaisuudessa vähintään kerran vuodessa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Klein, Mena Suvari, Seann William Scott, Jason Biggs, Tara Reid ja Eugene Levy.
 Jason Biggs  Jim Levenstein  
 Thomas Ian Nicholas  Kevin Myers  
 Chris Klein  Chris ”Oz” Ostreicher  
 Eddie Kaye Thomas  Paul Finch  
 Seann William Scott  Steve Stifler  
 Alyson Hannigan  Michelle Flaherty  
 Shannon Elizabeth  Nadia  
 Tara Reid  Vicky Lathum  
 Mena Suvari  Heather  
 Natasha Lyonne  Jessica  
 Eugene Levy  Noah Levenstein (Jimin isä)  
 Katrina Bowden  Ozin tyttökaveri  
 Vik Sahay  Stiflerin pomo  

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan soundtrack albumi julkaistiin 30. huhtikuuta 2012.

NroNimiKesto
1.Good Charlotte – "Last Night"3.40
2.Cobra Starship – "You Make Me Feel..."3.35
3.Stooshe – "Here Comes the Hotstepper"3.36
4.Pop Levi – "Wannamama"3.28
5.3OH!3 – "My First Kiss"3.13
6.The Blue Van – "I'm a Man"3.49
7.Kopek – "Bring It On Home"3.08
8.Wreckx-n-Effect – "Rump Shaker"3.57
9.Spice Girls – "Wannabe"2.53
10.Boyz II Men – "I'll Make Love to You"4.02
11.Montell Jordan – "This Is How We Do It"3.59
12.Hassahn Phenomenon – "The Good Life"3.21
13.Thomas Ian Nicholas – "My Generation"2.28
14.Lyle Workman – "Class of '99"5.49
15.Lyle Workman – "American Reunion"3.26
16.Latch Key Kid – "Sidewalk song"

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokakuussa 2008 Universal Studios tiedotti että neljäs virallinen osa on tulossa.[3] Elokuvan esituotanto alkoi huhtikuussa 2010, jolloin Jon Hurwitz ja Hayden Schlossberg nimitettiin elokuvan käsikirjoittajiksi ja ohjaajiksi.[4] Maaliskuussa 2011 paljastettiin, että elokuvassa esiintyvät Jason Biggs, Seann William Scott ja Eugene Levy [5]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan ensi-ilta viikonloppuna elokuva tuotti 21 514 080 Yhdysvaltain dollaria.[6] Yhteensä elokuva tuotti Pohjois-Amerikassa 56 758 835 Yhdysvaltain dollaria ja maailmanlaajuisesti 234 736 898 dollaria.[7]

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinto Kategoria Ehdokas Lopputulos
Teen Choice 2012 Paras komedia Ehdokkuus
Teen Choice 2012 Paras komedia miesnäyttelijä Jason Biggs Ehdokkuus
Teen Choice 2012 Paras komedia naisnäyttelijä Alyson Hannigan Ehdokkuus

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta American Pie: Luokkakokous.