American Express Global Business Travel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
American Express Global Business Travel
Amex GBT logo.png
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1915
Toimitusjohtaja Doug Anderson[1]
Puheenjohtaja Greg O'Hara[1]
Kotipaikka Jersey City, New Jersey, Yhdysvallat
Toiminta-alue maailmanlaajuinen
Toimiala matkailu
Henkilöstö 12 000 (2014)
Emoyhtiö American Express
Kotisivu www.amexglobalbusinesstravel.com

American Express Global Business Travel (GBT) on monikansallinen matka- ja kokousohjelmayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee New Jerseyssä. Yhtiöllä on noin 12 000 työntekijää ja toimintaa lähes 120 maassa ympäri maailmaa. Yhtiö ilmoitti 9. helmikuuta 2018 ostavansa Hogg Robinson Groupin (HRG) PLC:n, joka on maailmanlaajuinen matkajärjestelyihin erikoistunut B2B-palveluyritys, jonka koko liikkeeseenlaskettu ja liikkeeseen laskettava tavanomainen osakepääoma.

Yrityksen yleiskatsaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

American Express Global Business Travel (GBT) tarjoaa yritysten ja matkustajien tapaamisia eri puolilla maailmaa. Yhtiön tuotteita ja palveluita tarjotaan kolmen divisioonan kautta:

Travel Management tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, työkaluja ja palveluita, joiden avulla yritykset ja heidän matkustajansa voivat hallita business travel varauksen ajankohdasta postilähetysten raportointiin. American Express -kokouksia ja -tapahtumia auttavat yrityksiä löytämään säästämismahdollisuuksia, parantamaan näkyvyyttä kokouskuluihin ja toimintaan sekä saavuttamaan liiketoiminnan tulokset loppukäyttäjän kautta. Global Business Consulting toimii yritysten kanssa auttaakseen heitä luomaan matkaohjelmiinsa räätälöityä heidän erityisiin tavoitteisiinsa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

American Express perusti ensimmäisen kerran matkailudivisioona vuonna 1915 ja perusti pian ensimmäiset matkatoimistot.

Maaliskuussa 2014 American Express ilmoitti allekirjoittaneensa sopimuksen Global Business Travelin yhteisyrityksen perustamisesta, jonka mukaan American Express olisi osakkaana yhteisyrityksessä Certaresin johtaman sijoittajaryhmän kanssa. Sopimuksen mukaan American Express -yritys erottaisi GBT-operaatiot omaksi holdingrakenteeksi, mukaan lukien varat ja velat, jotka muodostavat GBT:n, ja jos sopimus sulkeutuu, se säilyttää 50 prosentin omistusosuuden yhteisyrityksessä. Vaihtoehtoisesti sijoittajaryhmä pitää 50 prosenttia 900 miljoonan dollarin sijoitukselle yhteisyritykselle.[2]

American Express ilmoitti 1. heinäkuuta 2014 sulkeneensa yhteisyrityksen maaliskuussa esitetyillä ehdoilla.[3]

American Express Global Business Travel osti Finnairilta liikematka- tapahtumatoimisto SMT Oy:n 1.11.2016.[4]

Helmikuun 9. päivänä 2018 American Express Global Business Travel (GBT) ilmoitti ostavansa Hogg Robinson Groupin (HRG) PLC:n, joka on maailmanlaajuinen matkanjärjestäjille erikoistunut B2B-palveluyritys. Hankinta edellyttää kilpailunrajoitusten ja muiden lakisääteisten hyväksyntöjen vastaanottamista ja sen odotetaan sulkeutuvan vuoden 2018 toisella neljänneksellä. Sekä American Express GBT että HRG ovat tehneet merkittäviä investointeja ihmisiin ja teknologiaan viime vuosina. Yhdistelmäryhmä tarjoaa asiakkaille ja matkustajille entistä kattavamman valikoiman matkahallintatuotteita ja -palveluita. Yrityskaupan odotetaan nopeuttavan kasvua hyödyntämällä täydentäviä jalanjälkiä ja ratkaisuja, jotka tarjoavat asiakkaille lisäetuja ja luodaan kyky yhdistää kaksi edistyksellistä matkustusteknologiaa ja kehitysympäristöjä parempien tuotteiden ja palveluiden luomiseksi asiakkaiden ja matkustajien palvelemiseksi.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitettavasti aiheesta löytyy lähinnä englannin kielellä olevia artikkeleita, koska Suomessa toimintaa edustaa SMT.