Alpha Sigma Phi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alpha Sigma Phin lippu.

Alpha Sigma Phi (ΑΣΦ, lyhennettynä Alpha Sig) on Yhdysvalloissa Yalen yliopistossa 6. joulukuuta 1845 perustettu ylioppilaskunta. Alpha Sigma Phi on Yhdysvaltain kymmenenneksi vanhin ylioppilaskunta, jolla on tällä hetkellä toiminnassa 68 paikallisosastoa. Alpha Sigma Phin motto on Causa Latet Vis Est Notissima (suom. "Syy on piilossa, tulokset tiedossa"). Ylioppilaskunnan virallinen symboli on feeniks. Alpha Sigma Phi on yli 2000 opiskelijan ja 40 000 alumnin ylioppilaskunta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alpha Sigma Phin perustajat olivat kolme Yalen yliopiston opiskelijaa: Louis Manigault, Stephen Ormsby Rhea ja Horace Spangler Weiser. Järjestön alkuaikoina se kilpaili Yalen yliopiston toisen ylioppilaskunnan Kappa Sigma Thetan kanssa, kunnes yliopisto lopulta lakkautti jälkimmäisen vuonna 1858. Yhdysvaltain sisällissodan aikaan Alpha Sigma Phi joutui hajaannuksen tilaan ja lakkautettiin, mutta vuonna 1907 Wayne Montgomery Musgrave ja Edwin Morey Waterbury perustivat sen uudestaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.