All I Want Is You

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”All I Want Is You”
U2
Singlen ”All I Want Is You” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Rattle and Hum (1988)
 B-puoli ””Unchained Melody
Everlasting Love””
 Julkaistu 13. kesäkuuta 1989
 Formaatti LP
 Tekijä(t) säv. U2
san. Bono
 Tuottaja(t) Jimmy Iovine
 Tyylilaji rock
 Kesto 06.30 (Albumiversio)
04.14 (Singleversio)
 Levy-yhtiö Island
Listasijoitukset

Suomi Suomen virallinen lista: 7.[1]

U2:n muut singlet
When Love Comes to Town
1989
”All I Want Is You”
1989
The Fly
1991

”All I Want Is You” on irlantilaisen U2 -yhtyeen kappale vuodelta 1988. Se on yhtyeen vuonna 1988 julkaiseman Rattle and Hum -albumin viimeinen kappale, ja se julkaistiin albumin neljäntenä ja viimeisenä singlenä 13. kesäkuuta 1989. Kappaleen säveltäjiksi on muun yhtyeen tuotannon tapaisesti merkitty koko yhtye ja sanoittajaksi laulaja Bono. Kappaleen lopussa kuultava jousisovitus on säveltäjä ja muusikko Van Dyke Parksin käsialaa.

Kappale julkaistiin singlenä Yhdistyneessä kuningaskunnassa 13. kesäkuuta 1989 b-puolellaan cover alun perin The Righteous Brothersin tunnetuksi tekemästä kappaleesta ”Unchained Melody”. Joissain painoksissa b-puolella oli mukana myös cover Love Affair -yhtyeen kappaleesta ”Everlasting Love”. ”All I Want Is You” nousi Britannian singlelistalla parhaimmillaan neljänneksi. Listaykkösenä se oli Irlannin singlelistalla. Kymmenen parhaan joukkoon se ylsi myös Suomessa[1], Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

”All I Want Is Youn” ovat levyttäneet myös irlantilainen tyttöbändi Bellefire vuonna 2002 ja irlantilainen laulaja Brian McFadden vuonna 2013. Bellefiren levyttämästä versiosta muodostui yhtyeen uran suurin listamenestys, sillä se oli Irlannin singlelistalla parhaimmillaan kolmas ja ylsi Britanniassa kahdenkymmenen parhaan joukkoon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Listalevyt