Alisha Boe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alisha Boe
Henkilötiedot
Koko nimi Alisha Ilhaan Bø
Syntynyt6. maaliskuuta 1997 (ikä 27)
Norja Oslo, Norja
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2008–
Merkittävät roolit Kolmetoista syytä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Alisha Ilhaan Bø tunnetaan paremmin nimellä Alisha Boe (s. 6. maaliskuuta 1997 Oslo, Norja) on yhdysvaltalais-norjalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten Jessica Davisin roolista Netflixin draamasarjassa Kolmetoista syytä

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boe syntyi Oslossa, Norjassa, somali-isälle ja norjalaiselle äidille. Hän ja hänen äitinsä muuttivat Los Angelesiin, kun Alisha oli seitsemänvuotias, koska hänen äitinsä meni uudelleen naimisiin. Boe kävi El Camino Real High Schoolin, jossa hän oli mukana draamaohjelmassa. Valmistuttuaan hän jatkoi näyttelijänuraansa, minkä jälkeen hänestä tuli ensimmäinen somalilaistaustainen näyttelijä, jolla oli päärooli amerikkalaisessa elokuvassa Imanin jälkeen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boe debytoi näyttelijänä vuonna 2008, kun hän sai nuoren Lisa Swanin roolin kauhuelokuvassa Amusement. Vuotta myöhemmin hän esiintyi elokuvassa He's On My Mind ja vuoden 2012 kauhuelokuvassa Paranormal Activity 4. Vuonna 2014 hän vieraili sarjassa Modern Family ja kahdessa Extant-jaksossa.

Marraskuussa 2014 hän liittyi NBC:n saippuaoopperan Days of Our Lives näyttelijöihin toistuvassa Daphnen roolissa. Vuosina 2017–2020 hän näytteli Jessica Davisin roolia Netflixin alkuperäisessä draamasarjassa Kolmetoista syytä

Tammikuussa 2021 Boe liittyi näyttelijöihin Jesse Eisenbergin elokuvaohjauksen debyyttisarjassa When You Finish Saving the World.