Alex Jones

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alex Jones
Alex Jones vuonna 2017
Alex Jones vuonna 2017
Henkilötiedot
Koko nimi Alexander Emerick ”Alex” Jones
Syntynyt11. helmikuuta 1974 (ikä 46)
Dallas, Texas, Yhdysvallat
Ammatti Radiojuontaja, ohjaaja, näyttelijä ja kirjailija
Ohjaaja
Taiteilijanimet Alexander Jones
Emerick Jones
Aktiivisena 1980–
Tunnetuimmat ohjaukset Endgame
Loose Change
The Obama Deception
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
InfoWars.com, PrisonPlanet.TV
IMDb

Alexander Emerick "Alex" Jones (s. 11. helmikuuta 1974 Dallas, Texas) on yhdysvaltalainen radiojuontaja, kirjoittaja, journalisti, elokuvantekijä[1] ja salaliittoteoreetikko.[2] Hänen syndikoitu päivittäinen uutis- ja puheohjelmansa Alex Jones Show lähetetään Genesis Communication Networkin kautta yli 100:n AM-, FM- ja paikallisradion kautta kaikkialle Yhdysvalloissa ja internetissä podcastina.[3][4] Jonesin ohjelmia voi seurata myös Infowarsin sovelluksella jonka voi ladata Google Play ja Applen App Store -verkkokaupoista.

Jonesin perustamia internetsivuja ovat Infowars.com, PrisonPlanet.tv, PrisonPlanet.com ja NewsWars.com. Jonesin YouTube-kanavalla oli yli 2 miljoonaa tilaajaa ja sen kautta oli katsottu ohjelmia marraskuuhun 2017 mennessä yli 1,434 miljardia kertaa.[5] Kuuntelija- ja katsojatilastojen mukaan yksi suosituimmista vieraista ohjelmassa on ollut Gerald Celente.[6]

Radio-ohjelmassaan Jones käsittelee muun muassa uutta maailmanjärjestystä, hallituksen, sotatoimien, talouden ja yksilönvapauden tilaa päivän uutisten, Yhdysvaltain hallituksen asiakirjojen ja ohjelmaan soittavien vieraitten kanssa. Jonesia on kuvailtu oikeistolaiseksi[7][8], konservatiiviseksi[9][10][11][12] ja salaliittoteoreetikoksi[13][14][15].

Alex Jones Show[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähetystä kuullaan yli 100 kanavalta Yhdysvalloissa jokainen arkipäivä klo 11:00–14:00 paikallista aikaa. Kolmen tunnin pituinen ohjelma käy läpi päivän uutisia ja tapahtumia. Radio-ohjelmaan soittavat sekä ohjelmaan ennalta sovitut vieraat sekä kuuntelijat. Ohjelmia voi kuunnella suorastreamina internetistä ja lukuisilta yhdysvaltalaisista radiokanavilta tai ladata myöhemmin infowars.com-sivujen audioarkistosta. Radiolähetystä voi seurata myös suorana videolähetyksenä. Ohjelmaa voi tukea videojäsenyyden ja oheistuotteitten kautta sekä kerran vuodessa noin vuorokauden kestävän "Money Bomb"-lähetysten yhteydessä.

Alex Jones Show’n sisältöä on kokoamassa noin 17 henkilön ryhmä kirjoittajia. Ohjelmassa ovat vierailleet mm. Vietnamin sodan veteraani ja Minnesotan entinen kuvernööri, salaliittoteoreetikko Jesse Ventura, kongressiedustaja ja presidenttiehdokas Ron Paul, tulevaisuudentutkija Gerald Celente, näyttelijät Christopher Walken, presidentti Donald Trump,[16][17][18] elokuvaohjaaja Mike Norris, kirjailija Vincent Bugliosi, David Icke, Matt Drudge, poliitikko Dennis Kucinich sekä Richard Belzer. Näyttelijöistä ohjelmassa on vieraillut ainakin Charlton Heston, G. Edward Griffin ja Joe Rogan.

Jones kuvailee itseään libertaristiksi ja paleokonservatiiviksi, joka vastustaa Yhdysvaltain hallinnon ja suurten pankkiirien (Goldman Sachs, Rothschild, Lehman Brothers ja Morgan Stanley) toimenpiteitä. Hän on kritisoinut Rothschildin pankkiirisukua Natsi-Saksan ja eri sotien rahoittamisesta. Jonesin mukaan Yhdysvaltain hallinto oli syyskuun 11. päivän iskujen takana ja käytti iskuja pelon lietsomiseen, sotatoimien oikeuttamiseen ja kansalaisoikeuksien rajoittamiseen. Alex Jones Show’ssa on myös tuotu esiin hallituksen myöntämää skandaalia, jossa se on myynyt ja toimittanut tuhansia automaattiaseita suoraan Meksikon huumekartelleille.

Hän on tuonut esiin teorian, että Sandy Hookin kouluammuskelu oli lavastettu, tavoitteena aseiden omistusoikeuden rajoittaminen, mutta on useaan otteeseen kertonut muuttaneensa mieltään.[19]

Uskonnoltaan Alex Jones on kristitty. Hän vastustaa aborttia, jota hän pitää murhana. Jones vastustaa geenimanipulointia ja kannattaa luomuviljelyä.

Dokumenttielokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jones on tuottanut useita dokumenttielokuvia. Dokumenteissaan hän sanoo tuovansa esiin valtaapitävän eliitin hämäräperäisiä toimia ja yhteyksiä terroritekoihin. Varsinkin syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen hänen dokumenttinsa ovat keskittyneet kertomaan, kuinka Yhdysvaltain hallinto ja Uusi maailmanjärjestys -salaseura (New World Order/NWO) olivat näiden terrori-iskujen takana, sekä kertomaan Jonesin teorioita terroriteoista ja niiden tarkoitusperistä ja seurauksista.

Hänen tunnetuimpia dokumenttejaan ovat mm.

Sensuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YouTube poisti Jonesin kanavan 6. elokuuta 2018. Alex Jones Channel -kanavalla oli tuolloin 2,4 miljoonaa tilaajaa ja sen videoita oli katsottu yli 1,5 miljardia kertaa. Facebook poisti samana päivänä neljä Jonesin ja hänen ohjelmiensa ja kanavansa sivua ja Apple ja Spotify poistivat hänen podcastinsa. 7. syyskuuta, myös Twitter poisti hänen ja Infowarsin kanavat.[20][21][19]

2. toukokuuta 2019 Facebook poisti Jonesin palvelusta.[22]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Alexander Zaitchik: Glenn Beck's Shtick? Alex Jones Got There First 4.3.2011. Rolling Stone. Viitattu 11.2.2015. (englanniksi)
 2. Byford, Jovan: Conspiracy Theories: A Critical Introduction, s. 11. Palgrave Macmillan. ISBN 9780230349216. Teoksen verkkoversio. (englanniksi)
 3. 100 AM & FM Radio Stations you can hear Alex Jones on + Short Wave dir.groups.yahoo.com. Viitattu 17.10.2012. (englanniksi)
 4. Listen On The Internet Alex Jones; Infowars: There's a war on for your mind! infowars.com. Viitattu 10.01.2012. (englanniksi)
 5. TheAlexJonesChannel YouTube. Viitattu 19.11.2017.
 6. Alex Jones Show, Gerald Celente U.S. Financial Markets to Collapse by End of 2010- 1/7 Mirrored, viitattu 28. tammikuuta 2012
 7. Noonan, Peggy: Keeping America Safe From the Ranters Wall Street Journal. 3.10.2009. Viitattu 3.4.2014. (englanniksi)
 8. In a 2000 Milwaukee Journal Sentinel article by Jim Henderson, Alex Jones is described as a "a right-wing radio talk show host"
 9. BART Officer Threats cbs5.com. Viitattu 13.12.2010. [vanhentunut linkki]
 10. An article in the San Jose Mercury News describes Alex Jones as a "conservative radio talk show host."
 11. Two articles in the St. Louis Post-Dispatch from March and April of 2009 describe Jones as a "conservative radio commentator"
 12. Norman, Tony. "A nutty way of discussing health care", Pittsburgh Post-Gazette, 2009-08-14. 
 13. Duggan, Paul: Austin Hears the Music And Another New Reality; In Texas Cultural Center, People Prepare to Fight Terror The Washington Post. 26.10.2001. Viitattu 3.4.2014. (englanniksi)
 14. Dixon, Hayley: 'Idiot' Bilderberg conspiracy theorist Alex Jones disrupts BBC politics show Telegraph.co.uk. 9.6.2013. Viitattu 3.4.2014. (englanniksi)
 15. The Conspiracy Files: 9/11 - Q&A: What really happened 16.1.2007. BBC. Viitattu 3.4.2014. (englanniksi)
 16. Alex Jones, Host and Conspiracy Theorist, Says Donald Trump Called to Thank Him nytimes.com. (englanniksi)
 17. 11 times Donald Trump sounded a lot like Alex Jones news.vice.com. (englanniksi)
 18. Alex Jones, Pizzagate booster and America’s most famous conspiracy theorist, explained; Alex Jones thinks Barack Obama is a literal demon from hell. Donald Trump respects him. vox.com. (englanniksi)
 19. a b Facebook, Apple, YouTube and Spotify ban Infowars' Alex Jones 6.8.2018. Guardian.
 20. War on InfoWars? YouTube shuts down Alex Jones’ channel with 2.5mn subscribers 6.8.2018. RT.
 21. Facebook ja muut teknologiajätit poistivat amerikkalaisen valeuutissivuston sisältöjä verkosta yle.fi.
 22. https://www.latimes.com/business/technology/la-fi-tn-facebook-ban-alex-jones-milo-yiannopoulos-20190502-story.html

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Alex Jones.
Wikiquote-logo.svg
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Alex Jones.

Viralliset sivustot

Muita sivuja

Elokuvat