Alessandra Mussolini

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alessandra Mussolini puhumassa vuonna 2007.

Alessandra Mussolini (s. 30. joulukuuta 1962 Rooma) on italialainen poliitikko. Hänet valittiin Euroopan parlamenttiin kaudelle 2004–2008. Tämän jälkeen hän on istunut alahuoneessa Popolo della Libertàn riveissä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alessandra Mussolini on Italian diktaattorin Benito Mussolinin kolmannen pojan Romano Mussolinin ja Anna Maria Scicolonen tytär. Hänen tätinsä on Sophia Loren.

Hän opiskeli American Overseas School of Romessa, John Cabot Universityssa maataloutta, Universita' Di Riminissa elokuvaa ja suoritti American University of Romessa tohtorin tutkinnon.

Mussolini aloitti uransa näyttelijänä ja mallina. Hän on esiintynyt sekä Italian että Saksan Playboy-lehdessä. Vuonna 1992 hänet valittiin parlamenttiin Napolista uusfasistisen Movimento Sociale Italianon ehdokkaana. MSI lakkautettiin 1995, ja sitä seurasi uusi Alleanza Nazionale. Mussolinin suhteet Alleanzan johtajaan Gianfranco Finiin olivat huonot, ja hän erosi, kun Fini vierailullaan Israelissa 2003 kutsui fasismia "absoluuttiseksi pahuudeksi".

Mussolini perusti oman puolueensa Libertà di Azionen, sittemmin Azione Sociale. Muiden äärioikeistolaisten puolueiden Fronte Sociale Nazionale, Fiamma Tricolore ja Forza Nuova kanssa se muodosti vaaliliiton Alternativa Sociale, jonka listalta Mussolini valittiin europarlamenttiin 2004. Azione Sociale liitettiin myöhemmin Silvio Berlusconin Popolo della Libertà -puolueeseen.

Europarlamentissa Mussolini toimi tammikuussa 2007 perustetussa Identiteetti, perinteet ja itsemääräämisoikeus -ryhmässä, joka hajosi vuoden lopulla Suur-Romania-puolueen edustajien pidettyä hänen lausuntoaan romanialaisvastaisena. Mussolini oli antanut italialaislehdistölle kommentin, jonka mukaan "lain rikkomisesta on tullut elämäntapa romanialaisille. Kuitenkin kyse on hirvittävistä rikoksista, jotka saavat ihon kananlihalle, eikä mistään pikkurötöksistä", kun Romanian romani oli murhannut naisen Italiassa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]