Alesis

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alesis HD24.
Alesis SR-16 -rumpukone.

Alesis on elektronisia musiikki-instrumentteja valmistava yhdysvaltalainen yritys, jonka omistaa Numark. Sen pääkonttori sijaitsee Cumberlandissa Rhode Islandissa.

Alesiksen valmistamat tuotteet ovat pääasiassa studio- ja livekäyttöön ja ovat tarkoitettu sekä ammatti- että puoliammattimaiseen muusikkokäyttöön. Alesisin laitteita ovat mm. Nano-Synth, Nano-Bass, Nano-Piano ja Andromeda A6-analogisyntetisaattorin sekä Ion-nimisen analogimallintavan syntetisaattoriohjelmiston. Micron-syntetisaattori perustuu kyseiseen ohjelmistoon.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alesis saavutti aikaisen onnistumisen alkuperäisellä MidiVerb-laitteella, joka on kahdella sisään- ja ulostulolla varustettu kohtuuhintainen stereokaikulaite. Yksikkö vastasiselvennä 63:sta eri esiohjelmoidusta kaikuäänenpäivityksestä. Sitä suuremmat ohjelmapaikat aktivoivat ”häviämismoodin”selvennä, joka oli ikään kuin Alesiksen vastine mykälleselvennä. MidiVerb rakennettiin yleisesti saatavilla olevista osista, mikä mahdollisti laitteen korjaamisen myös kotioloissalähde?.

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alesiksen laitteisiin lukeutuu muun muassa SR-16 rumpukone (tuotantoon vuonna 1991, valmistetaan yhä), samplepohjainen Quadrasynth-syntetisaattorimallisto sekä 1990-luvulla digitaalinen 8-raitainen ADAT-nauhatallennin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]