Alenia Aeronautica

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Alenia Aeronautica S.p.A. on italialainen lentokonetehdas, joka on italialaisen Finmeccanican täysin omistama tytäryhtiö.

Alenia Aeronautica perustettiin vuonna 1990, kun Aeritalia fuusioitiin Selenian (Finmeccanican omistama) kanssa. Sen toimipaikka on Rooma. Yhtiötä johtaa Giorgio Zappa. Yhtiö on rekisteröity Napoliin.

Yhtiö on patnerina Eurofighter Typhoon rakentamiskonsortiossa eli Eurofighter GmbH:ssa. Aiemmin se (tai sen edeltäjä) oli konsortiossa, joka kehitti Panavia Tornadon. Yhtiön päätuote on eri lentokonerakenteiden valmistus etenkin Boeingin ja Airbusin lentokoneisiin.

Sen divisioonia ovat: Alenia Aermacchi, Alenia Aeronavali, Alenia Composite ja Alenia SIA. Aeronavali huoltaa ja modifioi sekä siviililentokoneita että sotilaslentokoneita. Quadrics on Alenia Aeronautican omistama supertietokoneiden tietoliikenteen osia ja ohjelmistoja valmistava yhtiö.

Alenia Aeronautica tekee yhteistyötä mm. seuraavien yritysten kanssa: Boeing, Lockheed Martin, Airbus/EADS, Dassault Aviation ja BAE Systems.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on tilannut vuonna 2007 Alenia C-27J kuljetuskoneen Yhdysvaltain ilmavoimien Joint Cargo Aircraftiksi eli yleiskuljetuskoneeksi. Tämäa on kahden miljardin dollarin urakka.[1][2]

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Italian ilmavoimien Alenia G222RM

Omat tuotteet:

Yhteistuotanto:

Yhteinen tuotekehitys

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]