Aleksei Mihnov

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Aleksei Mikhnov)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aleksei Mihnov
Henkilötiedot
Syntynyt31. elokuuta 1982 (ikä 41)
Kiova, Ukrainan SNT,
Neuvostoliitto
Kansalaisuus Ukraina Ukraina
Venäjä Venäjä
Jääkiekkoilija
Lempinimi Traktor Boy
Pelipaikka vasen laitahyökkääjä
Maila vasen
Pituus 196 cm
Paino 108 kg
Seura
Seura Avtomobilist Jekaterinburg
Sarja KHL
Pelinumero 8
Pelaajaura
Pääsarjaura 2000–
Aik. seurat HK Tver
TsSKA Moskova
HK Dynamo Moskova
HK Sibir Novosibirsk
Edmonton Oilers
Wilkes-Barre/Scranton Penguins
HK Lokomotiv Jaroslavl
Metallurg Magnitogorskia
Atlant (KHL)
NHL-varaus 17. varaus, 2000
Edmonton Oilers

Aleksei Pavlovitš Mihnov (ven. Алексей Павлович Михнов, ukr. Олексій Павлович Міхнов, Oleksi Pavlovytš Mih’nov, s. 31. elokuuta 1982 Kiova, Ukrainan SNT, NL) on venäläinen jääkiekkoilija. Hänellä on myös Ukrainan kansallisuus. Mihnov edustaa KHL-seura Avtomobilist Jekaterinburgia. Mihnov on Edmonton Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2000.

Mihnovin ura alkoi Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Vysšaja Ligassa HK Tverissä vuonna 2000, kauden aikana hän pelasi myös 4 ottelua TsSKA Moskovassa. Seuraava kausi kului HK Dynamo Moskovassa. Ensimmäinen kokonainen kausi Venäjän mestaruussarjassa oli 2002–2003, jolloin hän pelasi HK Sibir Novosibirskissä. Vuonna 2004 Mihnov siirtyi Lokomotiv Jaroslavliin. Kauden 2006–2007 Aleksei Mihnov aloitti Pohjois-Amerikassa Edmonton Oilersin organisaatiossa. Mihnov sai kuitenkin heti komennuksen farmiin, missä hän pelasi AHL-joukkue Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissä 27 ottelua.

Mihnov palasi Pohjois-Amerikasta loppukaudeksi takaisin Venäjälle ja Lokomotiviin. Kaudeksi 2011–2012 hän siirtyi Metallurg Magnitogorskiin ja sieltä seuraavaksi kaudeksi Atlantiin. Atlantissa Mihnov pelasi kahden kauden ajan ja siirtyi sen jälkeen Avtomobilist Jekaterinburgiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.