Aleksandr Zinovjev

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Henkilötiedot
Syntynyt [1]
Koulutus ja ura
Koulukunta Mannermainen filosofia
Väitöstyön ohjaaja Valentin Ferdinandovitš Asmus
Opettaja Valentin Ferdinandovitš Asmus
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
www.zinoviev.ru

Aleksandr Aleksandrovitš Zinovjev (ven. Александр Александрович Зиновьев; 29. syyskuuta 1922 Pahtino10. toukokuuta 2006 Moskova) oli venäläinen loogikko, sosiologi, kirjailija ja satiirikko. Logiikan alalla tekemänsä työn lisäksilähde? Zinovjev tunnetaan erityisesti vuoden 1976 esikoisromaanistaan Zijajuštšije vysoty (Зияющие высоты, "Ammottavat huiput"), joka julkaistiin lännessä. Hän oli näkyvimpiä Neuvostoliiton toisinajattelijoita ja kirjoitti neuvostoyhteiskuntaa kritisoivan satiirin Homo Sovieticus vuonna 1986.[2]

Zinovjev erotettiin 1978 Neuvostoliiton tiedeakatemiastalähde? ja karkotettiin samana vuonna Saksan liittotasavaltaan[2]. Hän asettui Müncheniin, jossa hän asui vuoteen 1999, jolloin hän palasi Venäjälle. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Zinovjev kääntyi kannattamaan kommunismia, ja vuonna 1996 hän osoitti avoimen tukensa kommunistien presidenttiehdokkaalle Gennadi Zjuganoville.lähde?

Zinovjev piti Slobodan Miloševićia aitona "länsimaalaisten" vastaisena taistelijanalähde?. Viimeisinä vuosinaan hän herätti huomiota tämä kiihkeänä kannattajana. Hän sanoi myös ihailevansa Radovan Karadžićia ja Ratko Mladićia[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. (en) Internet Speculative Fiction DatabaseView and modify data on Wikidata . Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. a b Risto Rantala ja Kaarina Turtia (toim.): ”Zinovjev, Aleksandr”, Otavan kirjallisuustieto, s. 880. Helsinki: Otava, 1990. ISBN 951-1-09209-X.
  3. I doubt they will surrender alive Pravda 16.3.2002 (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]