Alban Bushi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alban Ali Bushi (s. 20. elokuuta 1973 Tirana, Albania) on albanialainen 180 senttimetriä pitkä jalkapalloilija, joka edustaa tällä hetkellä kreikkalaista Levadiakosin joukkuetta. Bushin pelipaikka on hyökkääjä.

Bushi aloitti ammattilaisuransa vuonna 1993 synnyinkaupungissaan, SK Tiranan riveissä. Hän edusti tiranalaisjoukkuetta vuoteen 1997 asti, tosin hän pelasi välissä puolitoista vuotta FC 1899 Szegedissä Unkarissa ja vuoden Flamurtari Vlorassa kotimaassaan. Vuonna 1997 Bushi siirtyi Kreikkaan, ateenalaiseen Apolloniin, jossa hän pelasi puolisen vuotta. Vuonna 1998 albaanikärki muutti Bulgariaan, Litex Lovechin joukkueeseen. Bulgariassa vietettyjen puolentoista vuoden jälkeen Bushi siirtyi Turkkiin, jossa hän ehti edustaa Adanasporia, Istanbulsporia ja Trabzonsporia ennen siirtoaan nykyiseen joukkueeseensa vuoden 2005 kesällä.

Albanian maajoukkueessa Bushi on pelannut 59 ottelua ja tehnyt niissä 14 maalia. Hän on maansa kaikkien aikojen neljänneksi eniten maaotteluita pelannut jalkapalloilija ja pitää hallussaan maajoukkueensa kaikkien aikojen maalipörssin kärkipaikkaa. Hän pelasi debyyttimaaottelunsa vuonna 1995.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.