Alastair Campbell

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alastair Campbell.

Alastair John Campbell (s. 25. toukokuuta 1957 Yorkshire, Englanti) on brittiläinen toimittaja, poliittinen neuvonantaja ja kirjailija. Campbell toimi pääministeri Tony Blairin johtavana neuvonantajana ja viestintäpäällikkönä vuosina 1997–2003.[1] Campbell aloitti Blairin palveluksessa jo vuonna 1994 kun tämä siirtyi oppositiojohtajaksi. Hän avusti Työväenpuoluetta myös vuosien 2005 ja 2010 vaalikampanjoissa. Campbell on Daily Mirrorin entinen politiikan toimittaja.

Kirjallinen tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Campbellin päiväkirjat Blair-vuosista, The Blair Years, julkaistiin vahvasti muokattuna versiona vuonna 2007.[2] Sitä seurasivat päiväkirjat, joiden kuudes osa (Diaries Volume Six: From Blair to Brown 2005-2007) ilmestyi vuonna 2017. Campbell on myös julkaissut kolme kaunokirjallista teosta. Hänen tuotantoaan ei ole toistaiseksi käännetty suomeksi.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Campbell elää avoliitossa Cherie Blairin entisen avustajan Fiona Millarin kanssa. Heillä on kolme lasta. Campbell harrastaa maratonjuoksua ja on Burnley Football Clubin kannattaja. Hän on aktiivisesti kampanjoinut leukemiatutkimuksen puolesta hänen menetettyä hyvän ystävänsä sairauteen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. British GQ: Tony Blair to Alastair Campbell: 'I'm still basically optimistic' gq-magazine.co.uk. 12-07-2018.
  2. PenguinRandomHouse.com: The Blair Years by Alastair Campbell penguinrandomhouse.com. 12-07-2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]