Aku Toivonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aku Toivonen (s. 1964 Rauma[1]) on Suomen Musiikintekijät ry:n (entiseltä nimeltään Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis) toiminnanjohtaja vuodesta 2012 alkaen.

Aku Toivonen aloitti vuonna 2012 Musiikin edistämissäätiön (MES) hallituksessa ja valtioneuvoston nimeämässä Tekijänoikeusneuvostossa. Kopioston hallituksessa hän aloitti vuonna 2019.

Toivonen on ollut valmentaja/Leadership Coach Novetos Oy:ssä, oli yksi MTG Musiikkituottajat Group Oy:n omistajista ja perustajista, sekä toiminut sen toimitusjohtajana ja tuottajana. Hän valmensi ja koulutti usean vuoden ajan Ikaalisten aikuiskoulutuskeskuksessa artistivalmennuksen ja lauluntekijävalmennuksen kursseilla.

Toivonen toimi Finlanders-yhtyeen pianistina vuosina 1991–2006. Finlanders-uran aikana Toivonen toimi kapellimestarina lukuisissa televisioinneissa. Hän on ollut myös tuottelias säveltäjä, sovittaja ja tuottaja.

Toivosen suuntautuminen musiikkiin alkoi pianonsoiton opiskelulla 7-vuotiaana. Hän on opiskellut musiikin teoriaa ja lauloi pitkään Rauman Poikakuorossa. Toivonen aloitti luokanopettajan opinnot Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksessa. Musiikin ammattilaisena hän aloitti Lea Lavenin taustayhtyeeksi perustetussa Mistral-yhtyeessä 1980-luvun alkupuolella.

Toivonen on suorittanut myös kaupallisen alan ja tiimivalmentamisen opintoja (Tiimimestari). Toivonen on suorittanut JET-tutkinnon (Johtamisen erikoisammattitutkinto), MHT-tutkinnon (Yrityshallinnon tutkinto), ja hän on Certified Leadership Coach (International Coach Federation), sekä suorittanut näyttötutkintomestarin pätevyyden ja Kauppakamarin Hyväksytty Hallituksen Jäsen HHJ -kurssin ja tutkinnon (2020).

Toivonen oli Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n (nykyinen Suomen Musiikintekijät ry) hallituksessa vuosina 2010–2012, Valtion säveltaidetoimikunnan jäsen vuosina 2010–2013, OPH:n Musiikin alan tutkintotoimikunnan jäsen vuosina 2010–2013, Suomen Musiikkineuvoston hallituksen jäsen vuosina 2012–2013, sekä Music Finlandin hallituksessa vuosina 2013-2019, joista puheenjohtajana kolme vuotta.lähde?

Toivonen on klassiseen musiikkiin keskittyneen Muhoksen Musiikkipäivien perustajia.

Toivonen on naimisissa oopperalaulaja Kaisa Rannan kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Saarinen, Pele: Elvis ry:n uusi toiminnanjohtaja Aku Toivonen Musiikintekijä. 22.10.2013. Viitattu 22.4.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.