Akercocke

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Akercocke

Akercocke @ Damnation Festival 2009 Matt Wilcock.jpg
Tiedot
Toiminnassa 1997–2012
Tyylilaji progressiivinen metalli
blackened death metal
Kotipaikka Englannin lippu Lontoo, Englanti
Laulukieli englanti
Jäsenet

Jason Mendonca
David Gray
Matt Wilcock
Peter Benjamin

Levy-yhtiö

Earache Records

Akercocke on Isosta-Britanniasta kotoisin oleva progressiivinen black metal/death metal -yhtye. Yhtyeen jäsenet ovat tunnettuja esiintymisasuistaan (puku, valkoinen kauluspaita, solmio), sekä satanistisesta maailmankatsomuksestaan.

Yhtyeen perustivat vuonna 1997 Jason Mendonca (kitara) ja David Gray (rummut). He olivat ystäviä jotka soittivat Salem Orchid-yhtyeessä kunnes se hajosi 1992. Pian yhtyeeseen liittyivät toiseksi kitaristiksi Paul Scanlan ja basistiksi Peter Theobalds. Yhtyeen 1. albumi Rape of the Bastard Nazarene toi heille jonkin verran menestystä, minkä ansiosta yhtye teki levytys-sopimuksen Peaceville Recordsin kanssa. Vuodesta 2003 alkaen yhtyeen levy-yhtiö on ollut Earache.

Kitaristi Paul Scanlan on sittemmin eronnut yhtyeestä. David Grayn mukaan Scanlan erotettiin yhtyeestä, koska hän ei omistaunut tarpeeksi yhtyeelle sekä loi vääränlaista ilmapiiriä [1]. Scanlanin seuraajaksi tuli Matt Wilcock, entinen australialaisen The Berzerker-yhtyeen jäsen.

Words That Go Unspoken, Deeds that go Undone julkaistiin Isossa-Britanniassa ja Euroopassa lokakuussa 2006 sekä Yhdysvalloissa helmikuussa 2006 ja se on saanut myönteisiä arvosteluja metallimusiikkilehdissä. Tämän albumin julkaisun johdosta yhtye on tehnyt kiertueen Euroopassa yhdessä Mortician- ja Blood Red Throne-yhtyeiden kanssa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]