Akateeminen tentti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Akateeminen tentti on kirjallinen tai suullinen kuulustelu, jossa testataan tenttijän tietoja yhden akateemisen kurssin asiasisällöstä. Akateemiseen tenttiin pitää itse ilmoittautua etukäteen. Ennen tenttiä tenttijä valmistautuu tenttitilaisuuteen lukemalla kirjallisuutta, muistiinpanoja ja muita tiedonlähteitä. Akateeminen tentti on esimerkki keinotekoisesta tentistä.[1]

Kirjallinen tenttitilaisuus kestää tyypillisesti 4 tuntia. Tentin alussa on varoaika, jona ei saa poistua tenttitilasta. Tänä aikana myöhästyneiden on mahdollista päästä vielä tenttitilaisuuteen. Sen jälkeen tentistä saa poistua, eikä sinne saa enää tulla. Näin estetään, ettei tentistä tulija voi antaa tenttikysymyksiä myöhästyneelle tenttiintulijalle.

Tentissä voidaan jakaa kysymysten ohella oheismateriaalia, kuten matemaattisia kaavoja tai fysiikan vakioita. Nämä oheismateriaalit on yleensä palautettava tenttivastauksen yhteydessä. Niistä on merkintä tenttikuoressa, jotta tentin valvoja tietää sallia niiden käytön. Tenttijä ei saa tavallisesti tuoda tenttiin omia oheismateriaaleja. Jos saa, niin ne tarkastetaan ennen tenttiä mahdollisten omien merkintöjen varalta.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Karjalainen & Kemppainen 1994