Ajan lyhyempi historia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ajan lyhyempi historia
A Briefer History of Time
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen Hawking
Leonard Mlodinow
Kansitaiteilija Glen Edelstein
Kieli englanti
Genre tähtitiede
Julkaistu 2005
Suomennos
Suomentaja Arja Hokkanen
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2008
Ulkoasu sid.
ISBN 978-951-0-33523-9
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Ajan lyhyempi historia (engl. A Briefer History of Time) on Stephen Hawkingin ja yhdysvaltalaisen fyysikon Leonard Mlodinown kirjoittama, vuonna 2005 julkaistu tietokirja. Se on päivitys ja tiivistys Hawkingin vuonna 1988 ilmestyneestä kirjasta Ajan lyhyt historia. Ajan lyhyemmässä historiassa alkuperäisen teoksen keskeistä sisältöä on laajennettu, mutta samalla kirjan pituus ja helppolukuisuus ovat säilyneet. Teoksen sisältöä on päivitetty vastaamaan tieteen uudempia käsityksiä, ja teoksen nimestä huolimatta muutamia aiheita on myös laajennettu. Teos on siis lyhyempi historia, sillä kirjasta on jätetty pois jonkin verran teknistä sisältöä. Sisältöä on myös päivitetty liittämällä siihen uusia teorioita ja havaintoja. Ajan lyhyemmässä historiassa kerrotaan edistysaskelista kohti täydellistä, kaikki fysiikan voimat yhdistävää teoriaa. Havaintojen osalta kirja sisältää tärkeää uutta tietoa, kuten kosmista taustasäteilyä, joita mittasivat COBE-satelliititi sekä Hubble-avaruusteleskooppi.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hawking, Stephen W.: Ajan lyhyt historia: Alkuräjähdyksestä mustiin aukkoihin. (A brief history of time, 1988.) Alkusanat: Carl Sagan. Suom. Risto Varteva. 8. painos 1999. Helsinki: WSOY, 1988. ISBN 951-0-15092-4.
  • Hawking, Stephen W.: Ajan lyhyt historia. (The illustrated A brief history of time, 1996.) Tarkistettu ja täydennetty, kuvitettu laitos. Suom. Risto Varteva. 5. painos 2005. Helsinki: WSOY, 2000. ISBN 951-0-19440-9.