Aikuiskoulutustuki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Aikuiskoulutustukea haetaan Koulutusrahastosta. Tukea voi saada omaehtoiseen ammatilliseen koulutukseen osallistuva aikuinen, joka jää opintovapaalle työ- tai virkasuhteesta. Myös yrittäjä voi saada tukea opintoihin. Opintovapaasta sovitaan oman työnantajan kanssa.

Palkansaajan tuen edellytyksenä on opiskelupaikan lisäksi 8 vuoden työkokemus. Nykyisen työnantajan palveluksessa tai yrittäjänä vaaditaan vähintään vuoden aika. Yhtäjaksoisen opintovapaan keston on oltava vähintään 2 kuukautta. Jos tukea haetaan lyhyempiin opintojaksoihin, on niiden yhdessä kestettävä vähintään 43 päivää.

Aikuiskoulutustuen kaikkien saamisehtojen tulee täyttyä, jotta tukea voidaan maksaa.

Tukea maksetaan yhteensä enintään 18 kuukauden ajalta. Tuen määrä vastaa ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan määrää (ilman korotusosia). Tukiajan aikaiset sivutulot vaikuttavat tuen määrään.

Tukea myönnetään tutkintoon johtavaan opiskeluun sekä ammatilliseen lisä- ja täydennyskoulutukseen julkisen viranomaisen alaisessa oppilaitoksessa. Oppilaitoksen tulee toimia Suomessa. Opintojen tulee tukiaikana olla päätoimisia.

Vuonna 2013 aikuiskoulutukea sai 15 362 henkilöä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]