Agoda

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Agodan logo.

Agoda on The Priceline Groupin omistama hotellinvaraussivusto, joka on keskittynyt lähinnä Aasian ja Tyynenmeren alueelle[1]. Toimistot sijaitsevat Singaporessa, Bangkokissa, Hongkongissa, Kuala Lumpurissa, Phuketissa, Balilla, Sydneyssä, Tokiossa, Soulissa, Pekingissä, Shanghaissa ja Manilassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen perusti Michael Kenny 1990-luvun loppupuolella, tuolloin nimenä oli PlanetHoliday.com. Alkuperäinen konsepti oli hyödyntää hakukoneiden nopeasti kasvavaa suosiota parantamaan tiedonkeruuta hotelleihin ja matkailuun liittyen. PlanetHoliday oli yksi ensimmäisiä hotellinvaraussivustoja toimialalla, jonka liikevaihto on sittemmin kasvanut useiksi miljardeiksi.

Long Islandilta New Yorkista kotoisin oleva Kenny asettui Thaimaahan 90-luvun alkupuolella ja aloitti operaatiot sivuston kanssa pienessä mittakaavassa Phuketista käsin[2]. Sivusto (ja toimiala kokonaisuudessaan) on selviytynyt useista odottamattomista katastrofeista mm. IT-kuplan puhkeaminen 2000-2001, New Yorkin 9/11 terrori-iskut, sekä SARS epidemia 2003, jotka kaikki vavisuttivat rajusti matkailualaa[3].

Vuonna 2002 operaatiot siirrettiin Phuketista Bangkokiin ja 2003 tehtiin yhteistyösopimus PrecisionReservations.com’in kanssa, jonka tarkoituksena oli laajentaa myyntejä heidän sivustojensa kautta. Myöhemmin vuonna 2003 PlanetHoliday.com ja PrecisionReservations.com yhdistettiin Agoda Company Pte. Ltd. –nimen alaisuuteen.

Yritysostot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2007 Priceline.com LLC (NASDAQ: PCLN) teki kolmannen kansainvälisen yritysostonsa hankkimalla Agoda Companyn alaisuuteensa[4]. Tällä hetkellä Agodalla työskentelee noin 450 työntekijää, ja se tarjoaa palveluita 32 eri kielellä mm. kiinaksi, englanniksi, ranskaksi, espanjaksi, japaniksi ja thaiksi.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agoda valittiin TravelMolen Web Awards Asia 2008 –tapahtumassa parhaaksi majoitussivustoksi (Best Accomodation Site)[5].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]