Agloco

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Aglocon logo

Agloco (Nimi tulee sanoista A Global Community) on Internet-markkinointiyritys, jonka toiminta perustuu "rahaa Internetissä surffaamisesta" ("$et paid to the surf the web") -ajatukseen. Agloco lupaa jäsenilleen rahaa siitä hyvästä, että jäsenet lataavat Internet-selaimeensa mainospalkin, joka näyttää tekstimuotoisia mainoksia. Lisäksi uusien jäsenien hankkimisesta luvataan palkkio.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aglocon perustajat yrittivät samaa ideaa jo vuonna 1999 AllAdvantage nimellä. AllAdvantage toimi alle kaksi vuotta ja kaatui kun uutisryhmät laittoivat AllAdvantagen roskapostilistalle myös IT-kuplan puhkeamisella oli omat negatiiviset vaikutukset AllAdvantagen toiminnalle.

IT-alan uuden nousun ja varsinkin Googlen, Yahoon ja YouTuben tapaisten yritysten menestyksen myötä Aglocon perustajat kokivat ajan olevan kypsä uudelle yritykselle. Aglocon markkinointi alkoi Internetissä vuoden 2006 loppupuolella.

Lupaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agloco perustuu mainosten välittämiseen jäsenilleen. Aglocon tavoitteena on kasvattaa jäsenmääränsä niin suureksi, että siitä tulee houkutteleva kanava mainostajille. Agloco hankkii jäseniä lupaamalla välittää 90% tuloistaan edelleen jäsenilleen. Agloco on ilmainen jäsenilleen.

Jokaisen jäsenen täytyy ladata Internet-selaimeensa Viewbar-niminen sovellus, joka näyttää, toiminnassa ollessaan, mainoksia käyttäjälleen. Aglocon jäsenet voivat myös, lisätulojen toivossa, värvätä Aglocoon uusia jäseniä. Uusista jäsenistä muodostuu heidät värvänneelle jäsenelle verkosto ja värvänneelle jäsenelle luvataan tuloja omasta verkostostaan aina viidenteen polveen saakka. Agloco-yhteisön räjähdysmäinen kasvu perustuu juuri aktiivisten jäsenten luomaan verkostoon.[1]

Arvostelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agloco on saanut osakseen myös arvostelua. Monet uskovat Aglocon olevan perinteinen verkostomarkkinointihuijaus, jossa perustajajäsenet rikastuvat ja kaikki muut jäävät ilman rahojaan. Myös Aglocon perusperiaatteen toimivuutta on epäilty.

Agloco toimii samaan tapaan kuin AllAdvantage keräämällä käyttäjiä pyramidipelin tavoin ennen toiminnan varsinaista käynnistämistä, jotta mainostajat kiinnostuisivat ohjelmasta. Yhtiön palkkiojärjestelmä on epäselvä ja yhtiöllä on oikeus muuttaa sitä jäseniltä kysymättä. Yhtiö ilmoittaa, että sen jäsenet olisivat omistajajäseniä, mutta todellisuudessa jäsenet eivät omista yhtiötä.

Agloco ei ole vielä lunastanut lupauksiaan, koska Viewbar-ohjelman julkaisu on viivästynyt ilmoitetusta ajasta. Monet uskovat viivästysten kielivän yrityksen epäonnistumisesta, mutta Agloco vakuuttaa ohjelman julkaisun tapahtuvan heti, kun se on saatu valmiiksi.

Yhteisö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aglocon jäsenet ovat luoneet Aglocon ympärille aktiivisen yhteisön. Aktiivisimmat jäsenet ovat keränneet alleen kymmenien tuhansien jäsenten verkoston. Jäsenten omat verkkosivut ja blogit ovat yleisiä ja niistä löytyy tietoa Aglocosta kaikilla yleisimmillä kielillä. Aglocolla on oma värväyspolitiikkansa, joka kieltää kielteisen värväyksen kuten spammauksen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Matt Marshall: Agloco, the Web 2.0 pyramid company, to release Viewbar Venture Beat.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]