Agile Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Agile Finland ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää ketterien ohjelmistokehitysmenetelmien käyttöä ja tunnettavuutta Suomessa ja parantaa jäsentensä osaamista tällä alalla.

Yhdistyksen puitteissa jäsenet ja aktivistit ovat järjestäneet Scandinavian Agile Conference[1] ja Tampere Goes Agile[2] konferenssit jo useamman vuoden. Myös pienempimuotoisia säännöllisiä aktiviteettejä ja kertatapahtumia järjestetään keskimäärin kerran viikossa ympäri maata.

Agile Finland on itsenäinen yhdistys, joka ei ole sidottu mihinkään kansainväliseen järjestöön. Verrattuna moneen muuhun yhdistykseen, Agile Finland on hyvin avoin ja jäsenvetoinen. Liittymis- ja jäsenyysmaksut ovat perinteisesti olleet nolla euroa, eikä osallistuminen yhdistyksen tapahtumiin, tiedotuskanaviin tai keskustelufoorumeihin edellytä jäsenyyttä. Agile Finlandilla on virallisesti 544 jäsentä (tarkistettu 2014-10-20), mutta sähköpostilistojen, Twitterin ja LinkedIn-ryhmän kautta yhdistys saavuttaa kuitenkin tuhansia suomalaisia "agilistejä".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Scan-Agile webbisivut scan-agile.org. Viitattu 18.10.2014.
  2. Tampere Goes Agile webbisivut tamperegoesagile.fi. Viitattu 18.10.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]