Age of Renaissance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Age of Renaissance
Pelaajia 3–6
Ikäsuositus 15+
Pelin kesto 180–360 min
Monimutkaisuus melko korkea
Strategisuus korkea
Satunnaisuus keskitasoa

BoardGameGeek

Age of Renaissance on Don Greenwoodin ja Jared Scarboroghin suunnittelema ja Avalon Hillin vuonna 1996 julkaisema 3–6 pelaajan lautapeli. Tyypillisesti peli kestää noin 3–6 tuntia pelaajista riippuen.

Age of Renaissancessa kukin pelaaja kontrolloi yhtä Euroopan talouskeskuksista - Venetsiaa, Genovaa, Barcelonaa, Pariisia, Lontoota tai Hampuria. Pelin aikana pelaajat pyrkivät laajentamaan valtakuntaansa ja kontrolloimaan erilaisia tuotteita tuottavia alueita rahan tulon varmistamiseksi. Rahaa pelissä tarvitaan sekä laajentamisen mahdollistavien yksiköiden ostamiseen, että uusien pelin kulkuun vaikuttavien keksintöjen hankkimiseen.

Pelissä on kolme korttipinoa, jotka kuvaavat pelin kolmea kautta. Peli jatkuu kunnes joku pelaaja on keksinyt kaikki keksinnöt tai kolmas kausi, eli kolmas korttipakka on kulunut loppuun. Pelin aikana pelaajat nostavat erilaisia kortteja ja olennainen osa pelin strategiaa onkin korttien pelaaminen oikealla hetkellä. Suuri osa korteista on tuotekortteja, joista kukin kyseistä tuotetta omistava pelaaja saa rahaa tuotteiden määrän mukaisesti, mutta korttipakassa on myös muunlaisia peliin vaikuttavia kortteja.

Pelimekaniikka toimii pääpiirteissään siten, että jokaisen vuoron alussa pelaajat huutavat toisiltaan salassa jonkin määrän rahaa ja saavat sen verran yksiköitä käyttöönsä laudalle. Mielenkiintoiseksi huutokaupan tekee se, että vähiten huutava pääsee toimimaan ensimmäiseksi ja saa parhaat edellytykset myös taisteluun, kun taas eniten huutava joutuu tyytymään joko hänelle jääviin alueisiin tai taisteluun huonommilla edellytyksillä. Tärkeä osa pelin strategiaa onkin arvata mitä muut suunnittelevat ja miettiä itselleen sopiva huuto.

Tämä lautapeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.