Adobe Connect

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Adobe Connect (ent. Acrobat Connect Pro, usein lyh. ACP) on Adoben luoma verkkokokousympäristö, joka on suunniteltu toimimaan erilaisilla alustoilla. Se hyödyntää useimmilla tietokoneilla jo valmiina olevaa Adobe Flash Playeria: Flash Playerin käyttäjät pääsevät verkkokokouksiin, virtuaalisiin luokkahuoneisiin ja esityksiin ilman erillisten ohjelmistojen asentamista. Adobe Connect toimii useissa eri käyttöjärjestelmissä (esimerkiksi Microsoft Windows, Mac OS, Linux ja Solaris).

Connect-ympäristössä osallistujat voivat olla yhteydessä toisiinsa webkameran, mikrofonin ja chatin välityksellä. Webkamera ja mikrofoni eivät kuitenkaan ole välttämättömiä kokousympäristön käytön edellytyksiä. Connect-ympäristössä on mahdollista jakaa esim. PowerPoint-esityksiä, kuvia, ääni- ja videotiedostoja sekä tietokoneen työpöytänäkymä tai jokin sovellusnäkymä.

Adobe ConnectNow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maksullisen Pro-version lisäksi Adobe Connectista on myös maksuton versio, Adobe ConnectNow. Adobe ConnectNow on perusominaisuuksiltaan ammattikäyttöön tarkoitetun Connect Pro -ympäristön kaltainen, mutta ConnectNow'ssa yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu kolmeen.

ConnectNow-käyttäjäksi rekisteröitynyt henkilö saa käyttöönsä henkilökohtaisen verkkokokoushuoneen URL-osoitteineen.

Adobe Connect Now:ta ei ole ollut saatavilla enää 10.1.2013 jälkeen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]