Action Quake 2

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Action Quake 2 by The-A-Team

Action Quake 2 (lyhyemmin AQ2) on Marraskuussa 1998 julkaistu, ja siitä asti kehitetty modifikaatio Quake II -peliin jonka kehittämisessä oli mukana mm. Minh Le (Gooseman), yksi Counter Strike -pelin kehittäjistä. Action Quake 2 kehitettiin mukailemaan toimintaelokuvista tuttua tunnelmaa, nopeatempoisuutta ja osittain myös realistisuutta humoristiseen sävyyn. Modifikaatiossa esiintyvät aseet ja peliympäristöt ovatkin hyvin yleisiä ja niistä löytyy paljon samankaltaisuuksia Hollywood-elokuvien kanssa.

Action Quake 2:n ilmestyessä, siitä tuli yksi suosituimmista Quake 2 -modifikaatioista. Jo ennen sen virallista julkaisua, se kiinnitti id Softwaren huomion Kesäkuussa 1998, joka tahtoi lisätä kyseisen modifikaation heidän Quake II Netpack I: Extremities- nimiseen kaupalliseen lisäosaan. Kyseinen lisäosa-CD julkaistiin 26 Marraskuuta 1998 Yhdysvalloissa, joka sisälsi lopullisen version (1.0c) Action Quakelle. Julkaisun jälkeen kehittäjätiimi siirtyi kehittämään Action Half-Life, sekä Counter Strike -modifikaatioita.

Pelin asema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minh Le:n kehittäessä Action Quake- modifikaatiota, sai hän idean Counter Strike pelille. Minh Le alkoi kehittämään Counter Strikeä, jonka hän viimein julkaisi beta-versiona Kesäkuussa 1999.

Counter Strikessä on useita samankaltaisuuksia Action Quake 2- modifikaation kanssa, ja siksipä Action Quake 2 tunnetaankin Counter Striken suurena, ja vaikutusvaltaisimpana edeltäjänä.


Vaikka peli julkaistiinkin vuosia sitten, on sillä edelleenkin aktiivista pelaajakuntaa, suurimmilta osin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, sekä joissakin Euroopan ja Amerikan maissa. Pelille on myös kehitetty vieläkin voimassa olevia eri peliportaaleja ja yhteisöjä, joilta löytyy yleistä keskustelua pelistä sekä eri kehitysideoita peliin liittyen. Peli on myös avoimen lähdekoodin omaava, jonka seurauksena siihen liittyviä mekaanisia muutoksia ja päivityksiä on vuosien aikana tehty useita, joista uusimmat ovatkin julkaistu 2016 -vuoden alussa.

Tietoa pelistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleisimmät pelimuodot ovat Tiimipeli, sekä Lipunryöstö

Tiimipeli ( Team deathmatch )[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä pelataan erä kerrallaan kaksi joukkuetta vastakkain. Erä alkaa alusta kun toisesta tai molemmista joukkueista on jokainen pelaaja kuollut.

Lipunryöstö ( Capture the flag )[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarkoituksena ryöstää toisen joukkueen lippu ja viedä se omalle tukikohdalleen kuolematta. Tässä pelimuodossa ei lasketa ollenkaan eriä, vaan pelaajien kuollessa he ovat pelistä kokonaan pois muutaman sekunnin ajan.


Pelissä on myös käytössä hitboxit eli ns. älykäs loukkaantumisen mallinnus. Pelaajan vahinko ja kohtalo määräytyy sen mukaan, mihin 'kehon' osaan pelaaja on vahinkoansa vastaanottanut.

Vaikka AQ2-modi poikkeaa tavanomaisesta Quake 2 pelistä paljon ja on tyyliltään hyvin erilainen, on sen pelituntuma liikkuvuuden ja muiden seikkojen kannalta lähes identtinen alkuperäiseen Quake 2 -peliin verrattuna.


Lataa Action Quake 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]