Acid2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Onnistuneen Acid2 -testin tulos. Oikeassa testissä nenä muuttuu siniseksi, kun sen päälle viedään hiiri.

Acid2 on Web Standards Projectin suunnittelema testi, jonka avulla voidaan tunnistaa selaimissa olevia esitysvirheitä. Se on päivitetty versio vanhasta vuoden 1997 Acid-testistä.[1]

Acid2 hyödyntää tiettyjä HTML:n ja CSS:n ominaisuuksia. Tarkoituksena on näyttää selkeästi, miten viallinen selain käyttäytyy kohdatessaan tällaista koodia. Acid2-testin tulisi näkyä oikein jokaisessa selaimessa, joka noudattaa W3C:n HTML- ja CSS 2.0 -määrityksiä. Jos selain ei tue kaikkia testissä käytettyjä ominaisuuksia täydellisesti, testikuva ei muodostu oikein.

Jos Acid2 tulostetaan oikein, lopputuloksena on hymiö. Yksikään selain ei pystynyt näyttämään kuvaa oikein, kun testi julkaistiin. Toistaiseksi ainoat testin läpäisseet selaimet ovat Safari, Konqueror, iCab, Prince, Google Chrome, Opera 9[2],RockMelt, Internet Explorer 8 beta[3] ja Mozilla Firefox 3.0.

Mozilla Firefox ei läpäissyt testiä pitkään aikaan, mikä johtui pitkästä siirtymäajasta Gecko 1.8:sta uudempaan Gecko 1.9:ään.

Vaikka Microsoft on viime aikoina parantanut Internet Explorerin CSS-tukea, se on ilmoittanut, että kehittäjät eivät koe Acid2-testin läpäisemistä tärkeäksi tavoitteeksi. Tämän johdosta Internet Explorer 7.0 ei läpäise Acid2-testiä.[4] Internet Explorer 8:n on sitä vastoin ilmoitettu läpäisevän testin jo selaimen beetavaiheessa[3], mutta vain kun testi on alkuperäistesti, eikä kopio testistä. Tämä johtuu IE:n tavasta tehdä cross-domain-turvatarkistukset, joita kopioidut testit eivät läpäise.[5]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.w3.org/Style/CSS/Test/CSS1/current/sec5526c.htm
  2. Molly E. Holzschlag: Acid2 and Opera 9 Clarifications: Yes, Opera 9 Passes the Test 20. heinäkuuta 2006. The Web Standards Project. Viitattu 8. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  3. a b Bruce Lawson: IE8 passes Acid2 test The Web Standards Project. Viitattu 12.3.2008. (englanniksi)
  4. Chris Wilson: Standards and CSS in IE 29. heinäkuuta 2005. Microsoft Corporation/IEBlog. Viitattu 8. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
  5. IEBlog: Why Isn't IE8 Passing Acid2? IEBlog. Viitattu 12.3.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Acid2.