Achille Varzi

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Achille Varzi

Achille Varzi (8. elokuuta 1904 - 1. heinäkuuta 1948) oli italialainen moottoriurheilija. Hän syntyi vuonna 1904 italialaisessa Galliaten kaupungissa. Varzi oli yksi menestyneimmistä autourheilijoista ennen toista maailmansotaa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorena miehenä Varzi kilpaili moottoripyörillä varsin menestyksekkäästi; hän osallistui seitsemän kertaa Man-saaren ajoon ennen kun vaihtoi vuonna 1928 nelipyöräisiin. Hänen ensimmäinen kilpa-autonsa oli Bugatti Type 35, mutta varsin pian hän siirtyi ajamaan Alfa Romeolle. Ajettuaan välillä myös Maseratilla, Varzi voitti Alfalla vuonna 1934 kuusi Grand Prix-kilpailua; Alessandriassa, Tripolissa, Nizzassa, Penya Rhinissä sekä Targa Florion ja Coppa Cianon. Muita Varzin suurvoittoja hänen uransa aikana olivat muun muassa Mille Miglian voitto 1934, Italian Grand Prix´n voitot 1929 ja 1930 sekä Monacon Grand Prix´n voitto 1933. Uransa aikana hän jäi kiinni morfiinin käytöstä. Hän oli aikansa suurimman moottoriurheilutähden Tazio Nuvolarin yksi pahimmista kilpakumppaneista.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varzi kuoli vuoden 1948 Sveitsin Grand Prix´n harjoituksissa Bremgartenin radalla, kun hänen Alfa Romeo 158:nsa suistui radalta vesikelillä. Auto lensi ympäri ja Varzi kuoli. Hänet haudattiin kotikaupunkiinsa.