Ace of Spades (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee videopeliä. Ace of Spades on myös samannimisen kappaleen sisältävä samanniminen musiikkialbumi.
Ace of Spades
Ruutukaappaus Ace of Spadesin kokoversiosta.
Ruutukaappaus Ace of Spadesin kokoversiosta.
Kehittäjä Ben Aksoy
Mathias Kærlev
Julkaisija Jagex
Jakelija Steam
Pelimoottori Voxlap, AoS GL
Julkaistu 12. joulukuuta 2012
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli, avoin pelimaailma
Pelimuoto moninpeli
Alusta Windows, OS X, Linux
Jakelumuoto Steam-lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ace of Spades oli Minecraftin kaltainen joukkuepohjainen ensimmäisen persoonan ammuntapeli. RuneScape-pelistä tunnettu Jagex julkaisi sen joulukuussa 2012. Peli ei saavuttanut koskaan suurta kaupallista suosiota, ja sen palvelimet suljettiin lopullisesti maaliskuussa 2019.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä oli aina kaksi joukkuetta: sininen ja vihreä.

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä oli käytössä rakentamiseen soveltuvia palikoita, lapioita, kaivamiseen ja hakkaamiseen soveltuva hakku, kranaatteja sekä aseita. Asevaihtoehdot riippuivat sotilasluokasta (eng. class), joita oli neljä: singon, Minigunin ja kranaatteja sisältävä commando; tarkkuuskiväärin, pistoolin ja miinoja sisältävä marksman; konekiväärin, selässä olevan rakettirepun sekä maahan asetettavan automaattisen tykin sisältävä rocketeer ja haulikon, porakanuunan ja tavallista tehokkaammat kaivuuvälineet sisältävä miner.

Pelimuotoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CTF[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CTF eli Capture the Flag (arkikielessä lipunryöstö) oli pelin yleisin pelimuoto. Siinä kummallakin joukkueella oli oma salkku (intel) ja tukikohta. Pelaajien oli käytävä ”varastamassa” vihollisen ”alueelta” vastapuolen salkku ja vietävä se omaan tukikohtaan, mistä joukkue sai pisteen. Peli saattoi ratketa esimerkiksi 15 pisteestä, ja toisen joukkueen saavutettua vaaditun määrän peli päättyi ja usein myös taso vaihtui.

TDM[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TDM eli Team Deathmatch oli pelimuoto, jossa pisteitä sai vain vastapuolen tappamisesta. Pelimuotoon ei liittynyt lipunryöstöä.

Zombie![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zombie! oli pelimuoto, jossa sinisen joukkueen pelaajat olivat zombeja ja vihreän joukkueen pelaajat ihmisiä. Pelimuoto erosi TDM:stä siinä, että zombit eivät voineet käyttää aseita ja kranaatteja. Jos zombi tappoi ihmisen, tämä muuttui myös zombiksi ja siirtyi samalla sinisten puolelle.

Classic CTF[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Classic CTF eli Classic Capture the Flag oli lipunryöstöä koskenut vanhan Ace of Spadesin pelimuoto. Se oli melko samanlainen kuin tavanomainen CTF, mutta pelaajilla oli vain yksi hahmo ja kolme asetta. Pelimuodossa oli Ace of Spadesin vanhemman version asioita: esimerkiksi kaivaminen oli erilaista.

Muokattavuus beetaversiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin beetaversioon pystyi lataamaan helposti uusia skinejä eli tekstuureja. Peli latasi osan tekstuureistaan PNG-kansiosta, joka sijaitsi sen juurihakemistossa. Esimerkiksi kaikki tähtäinkuvat ja muut pienemmät grafiikat sijaitsivat PNG-kansiossa. Tekstuurit ja pelimekaniikat olivat puolestaan KV6-kansiossa. Jos esimerkiksi halusi ladata uuden tekstuurin lapiolle, verkosta ladattiin uusi aiemman Spade.kv6-tiedoston korvannut KV6-tiedosto, jonka jälkeen lapio oli Spade.kv6-tiedoston määrittelyn mukainen. Juurihakemistosta löytyi myös pelin oma config.ini. Asetustiedostosta pystyi muuttamaan muun muassa pelin resoluutiota ja omaa pelinimeä. Oletuksena pelin juurihakemisto löytyi muodossa C:/Ace of Spades tai C:/Program Files/Ace of Spades.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]