Ace of Spades (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ace of Spades
Ace of Spades Beta.png
Kehittäjä Ben Aksoy
Mathias Kærlev
Julkaisija Jagex
Pelimoottori Voxlap, AoS GL
Julkaistu 12. joulukuuta 2012
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli, avoin pelimaailma
Pelimuoto moninpeli
Alusta Windows,OS X, Linux
Jakelumuoto Steam-lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Vanhan Ace of Spadesin pelailua muokatuilla tekstuureilla.
Ruutukaappaus Ace of Spadesin kokoversiosta.

Ace of Spades oli Minecraft-tyyppinen joukkuepohjainen ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Sen julkaisi joulukuussa 2012 Runescape-pelistä tunnettu Jagex.

Peli ei koskaan saavuttanut suurta kaupallista suosiota. Sen serverit suljettiin lopullisesti maaliskuussa 2019.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on aina kaksi joukkuetta: Sininen ja Vihreä.

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ace of Spadesissa on käytössä palikat (joilla voi rakentaa), lapioita ja hakku (jolla voi kaivaa ja hakata),kranaatit ja aseita. Asevaihtoehdot riippuvat siitä minkä sotilasluokan (eng. class) valitsee. Sotilasluokkia on neljä: commando jolla on sinko, kranaatteja ja minigun, marksman jolla on tarkkuuskivääri ja pistooli sekä miinoja, rocketeer jolla on konekivääri, maahan asetettava automaattinen tykki ja selässä rakettireppu, sekä miner jolla on haulikko, porakanuuna ja tavallista tehokkaammat kaivamisvälineet.

Pelimuotoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CTF[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CTF eli Capture the Flag (arkikielellä lipunryöstö) on pelin yleisin pelimuoto. Siinä kummallakin joukkueella oma salkku (intel) ja tukikohta. Pelaajien pitää käydä ”varastamassa” vihollisen ”alueelta” vihollisten salkku ja viedä omaan tukikohtaan jolloin joukkue saa pisteen. Peli voi olla ”loppu” esimerkiksi 15 joukkueen pisteestä. Kun jompikumpi joukkue saa 15 pistettä peli loppuu ja useasti myös taso vaihtuu.

TDM[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TDM eli Team Deathmatch pelimuodossa pisteitä saa vain vastapuolen tappamisesta eikä siihen liity lipunryöstöä.

Zombie![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zombie! pelimuodossa sinisen joukkueen jäsenet ovat zombeja, ja vihreän joukkueen jäsenet Humaneja, eli ihmisiä. Peli eroaa TDM:ästä siinä, että Zombiet ei voi käyttää asetta eikä kranaattia ja jos zombie tappaa vihreän pelaajan hänkin muuttu zombiksi ja menee sinisten puolelle.

Classic CTF[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Classic CTF eli Classic Capture the Flag on vanhan Ace of Spadesin lipunryöstö tila. Pelimuoto on aika samallainen kun normaali CTF, mutta pelaajilla on vain yksi hahmo ja kolme asetta. Pelissä on vanhan Ace of Spades pelin asioita esim. kaivaminen on vähän muutettua.

Muokattavuus (betaversiossa)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ace of Spades Betaan voi ladata helposti uusia skinejä, eli tekstuureja. Peli lataa osan tekstuureistaan PNG-kansiosta, joka sijaitsee Ace of Spadesin juurihakemistossa. Esimerkiksi kaikki tähtäinkuvat, ja muut pienemmät grafiikat sijaitsevat PNG-kansiossa. Skinit ja pelimekaniikat taas ovat KV6-kansiossa. Esimerkiksi jos haluamme ladata lapiolle uuden tekstuurin, Lataamme netistä uuden KV6-tiedoston, jolla korvaamme jo ennestään olevan Spade.kv6-tiedoston. Sen jälkeen lapio on se, mikä on määrittetty Spade.kv6-tiedostossa. Myös pelin oma config.ini löytyy juurihakemistosta. Asetustiedostosta pystyy muuttamaan pelin resoluutiota, omaa pelinimeä yms. Oletuksena pelin juurihakemisto löytyy: C:/Ace of Spades tai C:/Program Files/Ace of Spades.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]