Abominable

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Abominable
Ohjaaja Ryan Schifrin
Käsikirjoittaja James Morrison
Ryan Schifrin
Tuottaja Donna Cockrell
Theresa Eastman Schifrin
Paul Spadone
Säveltäjä Lalo Schifrin
Kuvaaja Neal Fredericks
Leikkaaja Chris Conlee
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 2006
Kesto 94 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
AllMovie

Abominable on vuonna 2006 valmistunut TV-elokuva. Elokuva tehtiin yhdysvaltalaiselle kanava Syfylle. Abominable on genreltään kauhuelokuva.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva alkaa, kun maanviljelijä nimeltä Billy Hoss ja hänen vaimonsa Ethel alkavat kuulla ääniä. He menevät ulos koiransa kanssa tutkimaan asiaa. He löytävät hevosen raadon, joka on revitty auki. Heidän koiransa haistaa jotain ja katoaa metsään. Kohta kuuluu, kun joku tappaa heidän koiransa. Billy ja Ethel pakenevat taloonsa.

Kuusi kuukautta myöhemmin pyörätuoliin joutunut mies nimeltä Preston Rogers saapuu mökilleen Otis Wilhelmin kanssa. Toisaalla ryhmä tyttöjä, Karen, Michelle, CJ, Tracy ja Amanda, saapuvat viereiseen taloon.

Illan saapuessa ryhmä metsästäjiä, joiden mukana on myös Billy, ovat etsimässä isojalkaa, samaa olentoa, joka hyökkäsi Billyn koiran kimppuun. Ziegler Dane, toinen henkilö, lähtee tutkimaan ympäristöä, koska ryhmän kolmas henkilö nimeltä Buddy kuulee ääniä. Hän löytää luolan ja huomaa Karenin, yhden tytöistä, joka katosi, koska olio nappasi hänet aiemmin. Olio vetää Karenin pimeyteen ja Dane lähtee pakoon. Muiden luokse päästyään Dane varoittaa toisia oliosta. Kuitenkin yksi kerrallaan olio tappaa jokaisen ryhmästä.

Preston tarkkailee ikkunasta tyttöjen talolle ja koettaa varoittaa isojalasta, joka saapuu kohti taloa. Kuitenkin isojalka tappaa Tracyn, kun hän on lopettamassa suihkussa käyntiään. Preston yrittää saada Otiksen näkemään olennon, mutta isojalka katoaa. Epäuskoinen Otis yrittää antaa rauhoittavan piikin Prestonille, mutta Preston iskee piikin häneen. Preston yrittää edelleen varoittaa tyttöjä. Preston saa tyttöjen huomion ja kertoo heille että ulkona on hirviö. Sitten isojalka hyökkää heidän mökkinsä sisälle ja tappaa tytöt yksi kerrallaan. Ainoastaan Amanda selviää ja pakenee Prestonin mökkiin.

Preston lupaa Amandalle, että he tappavat olion. Isojalka pääsee mökin sisälle, jolloin Preston ja Amanda koettavat karata kiipeilyvarusteilla parvekkeelta. Olento saa napattua Amandan. Samalla Otis on herännyt ja lyö isojalkaa kirveellä selkään, jolloin isojalka pudottaa Amandan. Isojalka tappaa Otiksen, minkä jälkeen se lähtee Prestonin ja Amandan perään. He pääsevät Prestonin autoon ja koettavat paeta, mutta törmäävät puuhun. Amanda lentää ulos etulasista. Preston alkaa peruuttaa autolla isojalan päälle, jolloin se jää puristuksiin auton ja puun väliin ja se lopulta kuolee.

Poliisit saapuvat ja lähettävät heidät ambulanssilla sairaalaan. Poliisit alkavat tutkia paikkoja. Kaikki uhrit ja kuollut isojalka ovat kadonneet. Sitten Sheriffi Halderman ja hänen varamiehensä alkavat kuulla ääniä. Hän ja hänen miehistönsä kääntyvät ja näkevät isojalan katselevan heitä. Kuin tyhjästä isojalkoja ilmestyy enemmänkin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Matt McCoy  … Preston Rogers  
 Haley Joel  … Amanda  
 Christien Tinsley  … Otis Wilhelm  
 Karin Anna Cheung  … C.J.  
 Jeffrey Combs  … virkailija  
 Natalie Compagno  … Michelle  
 Michael Deak  … hirviö  
 Jim Giggans  … toimittaja  
 Paul Gleason  … sheriffi  
 Ashley Hartman  … Karen Herdberger  
 Lance Henriksen  … Ziegler Dane  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]