A Silver Mt. Zion

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
A Silver Mt. Zion esiintymässä vuonna 2007.

A Silver Mt. Zion on vuonna 1999 perustettu kanadalainen post rock -yhtye, joka alkoi Godspeed You! Black Emperor -jäsenten Efrim Menuck, Sophie Trudeau ja Thierry Amar sivuprojektina. Efrimin koira Wanda kuoli Godspeed You! Black Emperorin ollessa kiertueella ja hän halusi omistaa levyn tälle, mutta ei tuntenut kykenevänsä toteuttamaan toivettaan Godspeed You! Black Emperorin parissa.

Yhtye on levyttänyt viisi albumia ja yhden EP:n, joka kerta hieman eri kokoonpanolla. Myös yhtyeen nimi on vaihdellut julkaisujen välillä, mutta yhtyeeseen viitataan usein alkuperäisellä A Silver Mt. Zion -nimellä.

Musiikillisesti A Silver Mt. Zion muistuttaa hyvin paljon alkuperäistä Godspeed You! Black Emperoria, joskin yhtyeen kappaleet ovat yleensä lyhyempiä ja tyyliltään henkilökohtaisempia. Toisin kuin Godspeed You! Black Emperor, A Silver Mt. Zionin kappaleissa on usein myös laulua. Useissa kappaleissa on myös vahva poliittinen lataus.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Yhtyeen nimi Albumin nimi
2008 Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band 13 Blues for Thirteen Moons
2006 Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band Horses in the Sky
2004 Thee Silver Mountain Reveries Pretty Little Lightning Paw (EP)
2003 The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band with Choir "This Is Our Punk-Rock," Thee Rusted Satellites Gather+Sing
2001 The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band Born into Trouble as the Sparks Fly Upward
2000 A Silver Mt. Zion He Has Left Us Alone but Shafts of Light Sometimes Grace the Corner of Our Rooms...

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]