ATG

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee rahapeliyhtiötä. ATG on myös Antigua ja Barbudan maatunnus.
ATG
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1974
Toimitusjohtaja Remy Nilson
Kotipaikka Tukholma
Toiminta-alue rahapelit
Tuotteet totopelit
Liikevaihto 13,1 miljardia kruunua
Henkilöstö 230
Tytäryhtiöt Kanal 75
Omistaja Svensk Travsport ja Svensk Galopp
Kotisivu www.atg.se

Aktiebolaget Trav och Galopp (lyh. ATG) on vuonna 1974 perustettu ruotsalainen rahapeliyhtiö. Yhtiön omistavat Ruotsin raviurheilun keskusliitto Svensk Travsport (STC) ja laukkaurheiluliitto Svensk Galopp (SG). Sen tehtävänä on järjestää ja markkinoida erilaisia totopelejä Ruotsin ravi- ja laukkakilpailuissa. ATG:llä on yksinoikeus hevosurheilun vedonlyöntiin Ruotsissa, se järjestää myös totopelit Maarianhaminan raviradalla. Ravi- ja laukkaratojen lisäksi ATG:llä on lähes 2 000 myyntipistettä ja pelaaminen on mahdollista myös internetissä. ATG tulouttaa liikevaihdostaan 13 % Ruotsin hevosurheilulle.

Vuonna 2011 ATG:n pelien kokonaismyynti oli 13,11 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 1,49 miljardia euroa, joka on 31 % kaikesta rahapelien myynnistä Ruotsissa.[1] Vastaavasti Fintoton ja Veikkauksen järjestämien hevospelien myynti Suomessa oli vuonna 2010 yhteensä 0,24 miljardia euroa.[2] Ulkomailta ATG:lle tulevan pelin osuus oli noin 2,1 miljardia kruunua kokonaismyynnistä. Suomesta ATG:lle suuntautuva pelaaminen tapahtuu Veikkauksen kautta.

Yhtiön päätuote on lauantaisin pelattava V75-peli, joka on Ruotsin toiseksi suosituin rahapeli Jack Vegas -kolikkoautomaattien jälkeen. Vuonna 2010 sitä pelattiin noin 4,8 miljardilla kruunulla.

ATG:n tytäryhtiö Kanal 75 tuottaa ruotsalaisen ravi- ja laukkaurheilun televisioinnit. Se lähettää niitä omalla kanavallaan ja toimittaa ohjelmaa myös TV4:lle.

ATG:n kansainvälisten toimintojen johtajana on lokakuusta 2010 lähtien ollut entinen Fintoton toimitusjohtaja Ilmari Halinen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Succén: Sprängde 13-miljardersvallen Aftonbladet 2.1.2012.
  2. Hevospelien myynti 2010 (Arkistoitu – Internet Archive) (pdf) Hippos.fi.
  3. Ilmari Halinen ATG:n johtajistoon[vanhentunut linkki] Hevosurheilu 8.10.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]