AOI House

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aoi House on Adam Arnoldin käsikirjoittama ja Shiein (oik. Carmela Doneza) kuvittama yhdysvaltalainen mangasarja. Aoi House edustaa ns. original english language mangaa eli lyhyemmin OEL- mangaa. Rakenteeltaan se on shonen- ja haaremi-tyylinen. Sarjakuvassa on lukuisia viittauksia ja parodioita[1]. Esimerkiksi Mobile Suit Gundam F91 on cosplay- kilpailun voittajan nimessä "Nubile Suit Condam"[2]

Tarina kertoo kahdesta kaveruksesta, Alexista ja Sandysta, jotka ovat tavallisia opiskelijapoikia. He päätyvät asumaan viiden villin Yaoi-fanitytön luo. Elle on tiukkapipo, Nina ylirento, Jessica harrastaa flirttailua, Maria on ujo lukutoukka ja Morgan on muuten vain pähkähullu. Kaiken lisäksi Sandyn lemmikkihamsteri Echiboo järjestää erilaisia tempauksia, joista pojat joutuvat useasti pulaan. Alex ja Sandy ovat jo valmiita eroamaan, mutta silloin kerhon jäsenmäärä jää kahta vajaaksi ja kerho jouduttaisiin lakkauttammaan. Yaoi-tytöt eivät aio sallia sitä.


Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alexis "Alex" Roberts[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alex on selvästi kämppäkaveri- ja kaveriparin Alex ja Sandy johtajahahmo. Hänellä on pitkät hiukset, joita hän pitää poninhännällä. Morgan pitää kahdessa ensimmäisessä osassa Alexista kovasti, mutta Alex ei ole hänestä kovin kiinnostunut. Toisen osan lopussa Morgan antaa Alexille joululahjaksi tekemänsä pipon. He alkavat seurustella. Neljännessä osassa jossa kerrotann Morganin ja Alexin yliopiston jälkeisestä elämästä, he ovat menneet naimisiin ja heillä on lapsia.

Sandy Grayson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sandy on pulleampi ja reilusti nörtimpi kuin Alex. Hänen huoneensa on täynnä mangaa, animea ja tietokoneisiin liittyviä asioita. Sandy rakastaa Sailor Moonia, ja vertaa lähes kaikkea kuten muuttoansa Alexin kanssa AOI Houseen manga- ja animesarjoihin. Hän on ihastunut Jessicaan, mutta on neljännessä osassa naimisissa Marian kanssa ja heillä on lapsia. Hän ja Maria omistavat kirjakaupan.

Echiboo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Echiboo on japania ja tarkoittaa "perverssiä pierua". Echiboo pitää pikkuhousuista ja saa Alexin ja Sandyn pulaan jos toiseenkin sen takia. Neljännessä osassa Echiboosta on tullut filmitähti, "Echibond".Echiboo on vilkas ja nappaa aina koulun opettajan peruukin

Elle Mathers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elle on kerhon puheenjohtaja. Hänellä on rahaa kuin roskaa, eikä hän pelkää näyttää sitä. Elle ei aluksi pitänyt Alexista ollenkaan, mutta kun he suutelivat vahingossa ostarilla, hän ihastui Alexiin ja oli jonkin aikaa aivan sekaisin. Kolmannessa osassa hän ymmärsi, ettei rakastanut Alexia oikeasti, ja palautui taas omaksi, tiukkapipoiseksi itsekseen. Neljännessä osassa hänestä on tullut näyttelijätär, ja hän on "Echibond-tyttö". Ellen kämppis on Jessica.

Morgan McKnight[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morgan on ihastunut Alexiin ja on hänessä lähes koko ajan kiinni. Toisen osan lopussa Morgan kysyy neuvoa Oniisanilta, mitä antaisi Alexille lahjaksi, että tämä huomaisi hänetkin. Oniisan käski Morganin antaa jotain, joka tulisi sydämestä ja jossa olisi sanoma. Niin Morgan antaa Alexille itsetekemänsä pipon.

Morgan rakastaa karkkia ja muita herkkuja. Ellen mielestä Morganille ei saisi antaa karkkia ennen ostarille menoa, sillä muuten hän on Pez-humalassa loppupäivän. Kolmannessa osassa tytöt pitivät Yaoi-paneelin Hatsuconissa , jolloin Elle heitti eräälle tytölle karkkipussin. Kun Morgan näki sen, hän syöksyi pussin perään. Morganin kämppis on Nina.

Nina Parker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nina on kaikkein rennoin tytöistä ja luultavasti koko talossa. Hän harrastaa taitouintia. Nina on myös ahkera tupakoija. Elle ei anna Ninan polttaa muualla kuin hänen ja Morganin huoneessa ja ulkona. Nina ei muista tai halua muistaa tätä sääntöä ja sytyttää tupakan silloin tällöin sisällä. Tällöin joku muistuttaa häntä säännöstä tai sitten Elle saa raivokohtauksen. Nina kuittaa asian huolettomalla "Hups, aina minä unohdan" tokaisulla.

Nina ei välitä juurikaan pojista eikä oikeastaan häpeä olla puolialastomana heidän edessään. Tämä ilmenee ensimmäisessä kirjassa, kun Alex ja Sandy etsivät Echiboota Marian huoneesta. Maria säikähtää näkiessään heidät ja alkaa kiljua. Jessica, Morgan ja Nina saapuvat eikä Ninalla ole paitaa päällä. Sandy pyörtyy, eikä Nina käsitä oikein miksi, ja olettaa sanonensa jotakin typerää. Silloin Elle tulee huoneeseen ja raivostuu jälleen.

Nina on töissä Sandyn ja Marian kirjakaupassa neljännessä osassa, mutta nukkuu yleensä ja Sandyn ja Marian lapset tekevät hänen työnsä.

Maria Ortega[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria on ujo lukutoukka. Hän liittyi kerhoon samaan aikaan kuin Alex ja Sandy. Hänen isänsä omistaa ravintolan, jossa kerholaiset käyvät silloin tällöin syömässä. Yleensä käynti päättyy karaokeen. Marialla on suuri kuppikoko, ja hänen rinnoillaan tuntuu olevan oma tahto. Niiden avulla AOI ehkä voitti Hatsuconissa Cosplay-taistelun UASOS Brigadea vastaan, sillä Sandy kaatui ja repäisi vahingossa Marian puvun paljastaen Marian rintaliivit yleisölle. Opintojen jälkeen Maria on mennyt naimisiin Sandyn kanssa ja he ovat saaneet kaksi lasta, Victorin ja Helenan. He pitävät kirjakauppaa.

Jessica Kim[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jessica opiskelee sairaanhoitajaksi. Hän on hillitön flirttailija, mutta toisaalta korostetusti tyttömäinen. Hän on aina valmis auttamaan toisia. Esimerkiksi Sandy on telonut itsensä useasti, mutta Jessica on kaivanut jostakin ensiapulaukun esiin. Jessicalla on kolme hieman perverssiä pikkuveljeä, Danny, Daniel ja David. Jessica huomaa Marian pitävän Sandysta ja rohkaisee Sandya tekemään aloitteen.

Neljännessä osassa Jessica on valmistunut sairaanhoitajaksi. Hän työskentelee Seattlelaisessa sairaalassa. Viimeisessä Jessicasta kertovassa ruudussa sairaalaan tulee uusi hoitaja, joka on Mason Blue URI Housesta.

Oniisan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oniisan on Big Brother-tyyppinen "valvoja", joka kuvaa AOI Housea. Todellisuudessa Oniisan on Ellen veli, joka tekee TV-ohjelmaa AOI Housesta. AOI Housessa on päivyrihuone, jossa Oniisan juttelee tyttöjen kanssa. Pojat eivät tästä huoneesta tiedä mitään, tai vain aavistelevat. Oniisan voi lähettää tytöille joskus käskyjä puhelimen kautta.

Neljännessä osassa Oniisan jatkaa AOI Housen tekemistä, mutta talon asukkaat ovat vaihtuneet. Oniisanin oikea nimi on Jacob Mathers.

URI House[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

URI House on Yuri-kerho, joka AOI House tapaa Hatsuconissa. URI Housen nimi tarkoittaa "Melonitaloa", viitaten AOI Housen nimeen, joka tarkoittaa "Sinistä taloa". Ellestä URI House oli varastanut heidän ideansa ja vihasi koko kerhoa aluksi. Tarinan edetessä kerhot kuitenkin ystävystyvät ja he haastavat UASOS Brigaden, joka on kilpaileva kerho, cosplay-taisteluun. URI Houseen kuuluu:

  • Mason Blue. Elle rakastuu Masoniin, kun tämä auttaa Elleä tajuamaan, ettei hän rakasta Alexia.
  • Kimberly Ann Palmer. Kimberly Annilla on lemmikkipossu nimeltä Luna-P.
  • Sanae Kirishima. Rakastuu Ninaan. Kutsuu Ninaa myös Höpönassuksi. Ninasta tämä on epämukavaa, mutta tällä kaikella on myöhemmin yllättävät seuraukset.
  • Dale Stevens. Paljon coolimpi kuin Sandy, vaikka on nörtti itsekin. On myös taiteilija.
  • Kevin Cardenas. Kotoisin Kanadasta. Käyttää aina hupparia ja soittaa suutaan. Yrittää iskeä tyttöjä, vaikka saa usein korvilleen.
  • Luna-P. Kimberly Annin lemmikkipossu, joka rakastaa Echiboohon. Echiboo ja Luna-P saavat pienen pennun, jonka Elle saa. Elle nimeää sen Dianaksi. Lemmikkien nimen tulevat Sailor Moonista, jossa oli robottilelu nimeltä Luna-P ja kissa nimeltä Diana.

Carlo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carlo on AOI Housen perustaja. Hän on transvestiitti, joka työskentelee ostarilla kirjakaupassa. Carlo flirttailee Alexin kanssa. Jatkuvasti. Hän ja Alex olivat myös treffeillä, kun Alex ja SAndy hävisivät DDR-taistelun ja vedonlyönnin. Neljännessä osassa Carlo on mennyt naimisiin lelupoikansa Rockyn kanssa. Hän myös hämmästyttää ihmisiä uniikilla versiollaan kappaleesta "Wicked".

Lähteet

AOI House 1-4, Egmont - kustannus, Adam Arnold ja Carmela "Shiei" Doneza 2009-2010

Viitteet

  1. kirja 2 jakso 11
  2. kirja 3 jakso 8